round image on layout top

TRAGEDIJA KOD GOSPIĆA Pirotehničari su stradali od najopasnije mine – promovke

15. travnja 2016. by urednik divider image

Jedan pirotehničar je poginuo, a dvojica su ozlijeđena tijekom razminiravanja u Ličkom Ribniku. Tragedija se dogodila nekoliko minuta prije podneva

GOSPIĆ – Nešto prije podneva u Ličkom Ribniku poginuo je jedan pirotehničar, a dvojica su ozlijeđena, potvrdila je ličko-senjska policija.

Prema prvim policijskim informacijama od eksplozije mine u Ličkom Ribniku, gdje je u tijeku razminiranje minsko-sumnjivih područja, poginuo je pirotehničar tvrtke BIOS-F, a još dvojica pirotehničara zadobila su ozljede i nalaze se u gospićkoj bolnici.

U tijeku je očevid nakon kojega bi trebalo biti poznato više informacija o toj nesreći.

Nesreću je izazvala eksplozija najopasnije mine, poznate i kao ‘promovka’, izjavio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Dražen Jakopec.

U izjavi Hini Jakopec je kazao da ne može riječima opisati koliko mu je uvijek teško kod ovih nesreća pa tako i kod ovog stradavanja u kojemu je jedan pirotehničar preminuo, a dvojica su ozlijeđena.

“Previše sam rastresen da bih išta komentirao. Znamo da su stradali od ‘promovke’, najopasnije mine, ali očevid traje i kakav god ishod bio mogu reći da treba razinu sigurnosti dići na višu razinu, da se više ne bi događala ovakva stradavanja”, rekao je Jakopec.

Prema prvim policijskim informacijama od eksplozije mine na polju u Ličkom Ribniku, gdje je u tijeku razminiranje minsko-sumnjivih područja, poginuo je pirotehničar tvrtke BIOS-F iz Lekenika.

Ranjeni pirotehničari zbrinuti su u gospićkoj Općoj bolnici, doznaje se u Županijskom zavodu za hitnu medicinu.MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr