round image on layout top

TRAGEDIJA KOD GOSPIĆA Pirotehničari su stradali od najopasnije mine – promovke

15. travnja 2016. by urednik divider image
pirotehnicar-mina-mine-61c8f186f3e6b334df762b36d0c72e5b_view_article

Jedan pirotehničar je poginuo, a dvojica su ozlijeđena tijekom razminiravanja u Ličkom Ribniku. Tragedija se dogodila nekoliko minuta prije podneva

GOSPIĆ – Nešto prije podneva u Ličkom Ribniku poginuo je jedan pirotehničar, a dvojica su ozlijeđena, potvrdila je ličko-senjska policija.

Prema prvim policijskim informacijama od eksplozije mine u Ličkom Ribniku, gdje je u tijeku razminiranje minsko-sumnjivih područja, poginuo je pirotehničar tvrtke BIOS-F, a još dvojica pirotehničara zadobila su ozljede i nalaze se u gospićkoj bolnici.

U tijeku je očevid nakon kojega bi trebalo biti poznato više informacija o toj nesreći.

Nesreću je izazvala eksplozija najopasnije mine, poznate i kao ‘promovka’, izjavio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje (HCR) Dražen Jakopec.

U izjavi Hini Jakopec je kazao da ne može riječima opisati koliko mu je uvijek teško kod ovih nesreća pa tako i kod ovog stradavanja u kojemu je jedan pirotehničar preminuo, a dvojica su ozlijeđena.

“Previše sam rastresen da bih išta komentirao. Znamo da su stradali od ‘promovke’, najopasnije mine, ali očevid traje i kakav god ishod bio mogu reći da treba razinu sigurnosti dići na višu razinu, da se više ne bi događala ovakva stradavanja”, rekao je Jakopec.

Prema prvim policijskim informacijama od eksplozije mine na polju u Ličkom Ribniku, gdje je u tijeku razminiranje minsko-sumnjivih područja, poginuo je pirotehničar tvrtke BIOS-F iz Lekenika.

Ranjeni pirotehničari zbrinuti su u gospićkoj Općoj bolnici, doznaje se u Županijskom zavodu za hitnu medicinu.Tradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar