round image on layout top

TUŽNA OBLJETNICA Prošlo je osam godina od smrti Hrvoja Ćustića

5. travnja 2016. by urednik divider image

Kao i svaki put od tužnog četvrtka 3. travnja 2008. godine momčad Zadra okupila se u klupskim prostorijama odakle se s bijelim lampionima uputila na teren

U nedjelju 3. travnja navršilo se osam godina od smrti Hrvoja Ćustića kojeg su se jučer još jednom prisjetili njegova obitelj, suigrači, prijatelji… Kao i svaki put od tužnog četvrtka 3. travnja 2008. godine momčad Zadra okupila se u klupskim prostorijama odakle se s bijelim lampionima uputila na teren. Simboličan je to čin izlaska momčadi na travnjak, baš kao što je Hrvoje istrčao sa suigračima 29. ožujka 2008. na utakmici Prve HNL između Zadra i Cibalije. Ispred zida istočne tribine, gdje se dogodio kobni udarac, cvijeće su položili Hrvojev otac Svetko i brat Domagoj, zatim delegacija HNS-a u kojoj su bili Zorislav Srebrić, viši savjetnik, Stjepan Merkaš, član Izvršnog odbora, koji je stigao i izaslanik Dinama zatim Ferdo Milin, izbornik reprezentacije do 19 godina, potom predstavnici kluba, igrači i Hrvojevi prijatelji. Josip Bajlo, jedan od rijetkih koji je svih ovih godina u klubu, pomolio se za Hrvojevu dušu.

– Uvijek u Zadar dolazim sa sjetom i s puno emocija u sjećanje na jednog kompletnog mladića, sportaša i izuzetnog čovjeka kakav je bio Hrvoje Ćustić. Bio je darovit nogometaš što je pokazao nastupajući za Zadar, ali i druge klubove kao i za mlade reprezentacije. Njegov razvojni put išao je u pravcu kandidiranja za A reprezentaciju. Nažalost, to je prekinuto ovom velikom sportskom nesrećom koju u suradnji s njegovim klubom obilježavamo svake godine – izjavio je Srebrić. Na pitanje planiraju li u HNS-u neko od svojih brojnih natjecanja nazvati imenom Hrvoja Ćustića, Srebrić je odgovorio:

– Iskreno, to je trebalo učiniti i do sada. Ovo je prilika za iniciranje prijedloga da se u suradnji s klubom i Županijskim nogometnim savezom jedan turnir ili natjecanje koje bi se održavalo tradicionalno, nazove imenom našeg dragog Hrvoja.

Prije dolaska na stadion gosti iz Zagreba posjetili su izložbu postavljenu u Muzeju grada Zadra u čast Josipu Skoblaru. Povorka se sa Stanova uputila na Hrvojev grob u Murvici gdje je u mjesnoj crkvi služena misa zadušnica.

Zadarski list/ZDanasNOVA PJESMA I SPOT JURE...

Mlada generacija regionalnih kantautora nikada nije bila bogatija i zrelija....

read more

AKCIJA AGROKOR Čeka se...

PONEDJELJAK rano ujutro istražitelji su pokucali na vrata Kulmerovih dvora,...

read more

Ante Todorić je došao...

ODVJETNIK Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar