fbpx

TUŽNA OBLJETNICA Prošlo je osam godina od smrti Hrvoja Ćustića

Kao i svaki put od tužnog četvrtka 3. travnja 2008. godine momčad Zadra okupila se u klupskim prostorijama odakle se s bijelim lampionima uputila na teren

U nedjelju 3. travnja navršilo se osam godina od smrti Hrvoja Ćustića kojeg su se jučer još jednom prisjetili njegova obitelj, suigrači, prijatelji… Kao i svaki put od tužnog četvrtka 3. travnja 2008. godine momčad Zadra okupila se u klupskim prostorijama odakle se s bijelim lampionima uputila na teren. Simboličan je to čin izlaska momčadi na travnjak, baš kao što je Hrvoje istrčao sa suigračima 29. ožujka 2008. na utakmici Prve HNL između Zadra i Cibalije. Ispred zida istočne tribine, gdje se dogodio kobni udarac, cvijeće su položili Hrvojev otac Svetko i brat Domagoj, zatim delegacija HNS-a u kojoj su bili Zorislav Srebrić, viši savjetnik, Stjepan Merkaš, član Izvršnog odbora, koji je stigao i izaslanik Dinama zatim Ferdo Milin, izbornik reprezentacije do 19 godina, potom predstavnici kluba, igrači i Hrvojevi prijatelji. Josip Bajlo, jedan od rijetkih koji je svih ovih godina u klubu, pomolio se za Hrvojevu dušu.

– Uvijek u Zadar dolazim sa sjetom i s puno emocija u sjećanje na jednog kompletnog mladića, sportaša i izuzetnog čovjeka kakav je bio Hrvoje Ćustić. Bio je darovit nogometaš što je pokazao nastupajući za Zadar, ali i druge klubove kao i za mlade reprezentacije. Njegov razvojni put išao je u pravcu kandidiranja za A reprezentaciju. Nažalost, to je prekinuto ovom velikom sportskom nesrećom koju u suradnji s njegovim klubom obilježavamo svake godine – izjavio je Srebrić. Na pitanje planiraju li u HNS-u neko od svojih brojnih natjecanja nazvati imenom Hrvoja Ćustića, Srebrić je odgovorio:

– Iskreno, to je trebalo učiniti i do sada. Ovo je prilika za iniciranje prijedloga da se u suradnji s klubom i Županijskim nogometnim savezom jedan turnir ili natjecanje koje bi se održavalo tradicionalno, nazove imenom našeg dragog Hrvoja.

Prije dolaska na stadion gosti iz Zagreba posjetili su izložbu postavljenu u Muzeju grada Zadra u čast Josipu Skoblaru. Povorka se sa Stanova uputila na Hrvojev grob u Murvici gdje je u mjesnoj crkvi služena misa zadušnica.

Zadarski list/ZDanas