round image on layout top

U Nauti Lamjani usidrila se naftna platforma u vlasništvu američkoga Transoceana Key Manhattan

9. travnja 2016. by urednik divider image
nauta-lamjana

Samo ležarina i pružanje škverskih usluga, na račun će donijeti najmanje 30 tisuća dolara

U kaljskom škveru Nauta Lamjana d.o.o. u stečaju usidrila se naftna platforma u vlasništvu američkoga Transoceana Key Manhattan koja će ovom remontnom brodogradilištu na otoku Ugljanu osigurati značajna novčana sredstva. Američka platforma za istraživanje nafte u Lamjani će se zadržati najmanje 18 mjeseci, a samo ležarina i pružanje škverskih usluga – opskrba energentima i protupožarna zaštita, na račun će donijeti najmanje 30 tisuća dolara.

– Nosilac posla je riječki Viktor Lenac tako da mi u ovom trenutku ne raspolažemo podacima o tome koji će se radovi na platformi obavljati, a tako ni koje naše usluge će trebati. Ipak, zadovoljni smo jer je i povratak ove platforme u škver dokaz da se vraća povjerenje u Nautu Lamjanu i da tvrtka ponovno dobija zasluženo mjesto u poslovnim krugovima, kaže stečajni upravitelj Alein Khan ističući kako je sve izvjesnije da će se škver izvući iz stečaja možda već i do kraja ove godine. Napominje kako ukupno 25 radnika, koliko ih od njegova dolaska u Nautu tamo radi, uredno prima plaće, božićnice, uskrsnice i dodatke za godišnji odmor.

Khan je početkom godine Trgovačkom sudu u Zadru predao stečajni plan, a o njegovu prihvaćanju odlučivat će se 14. travnja. Zanimljivo je da se datum Skupštine poklopio s policijskom intervencijom od prije dvije godine kada su se radnici pobunili zbog smjene tadašnjeg stečajnog upravitelja, Šibenčanina Ivana Rude, te barikadama i svojim tijelima zapriječili ulazak Khanu. Njihov bunt slomila je policija koja je na otok došla tijekom noći brodovima, a zbog čega je u medijima nazvana desant na kaljski škver. Nakon te akcije Khan je s Rudom obavio primopredaju remontnog brodogradilišta i preuzeo upravu.

ZL/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar