round image on layout top

U Nauti Lamjani usidrila se naftna platforma u vlasništvu američkoga Transoceana Key Manhattan

9. travnja 2016. by urednik divider image

Samo ležarina i pružanje škverskih usluga, na račun će donijeti najmanje 30 tisuća dolara

U kaljskom škveru Nauta Lamjana d.o.o. u stečaju usidrila se naftna platforma u vlasništvu američkoga Transoceana Key Manhattan koja će ovom remontnom brodogradilištu na otoku Ugljanu osigurati značajna novčana sredstva. Američka platforma za istraživanje nafte u Lamjani će se zadržati najmanje 18 mjeseci, a samo ležarina i pružanje škverskih usluga – opskrba energentima i protupožarna zaštita, na račun će donijeti najmanje 30 tisuća dolara.

– Nosilac posla je riječki Viktor Lenac tako da mi u ovom trenutku ne raspolažemo podacima o tome koji će se radovi na platformi obavljati, a tako ni koje naše usluge će trebati. Ipak, zadovoljni smo jer je i povratak ove platforme u škver dokaz da se vraća povjerenje u Nautu Lamjanu i da tvrtka ponovno dobija zasluženo mjesto u poslovnim krugovima, kaže stečajni upravitelj Alein Khan ističući kako je sve izvjesnije da će se škver izvući iz stečaja možda već i do kraja ove godine. Napominje kako ukupno 25 radnika, koliko ih od njegova dolaska u Nautu tamo radi, uredno prima plaće, božićnice, uskrsnice i dodatke za godišnji odmor.

Khan je početkom godine Trgovačkom sudu u Zadru predao stečajni plan, a o njegovu prihvaćanju odlučivat će se 14. travnja. Zanimljivo je da se datum Skupštine poklopio s policijskom intervencijom od prije dvije godine kada su se radnici pobunili zbog smjene tadašnjeg stečajnog upravitelja, Šibenčanina Ivana Rude, te barikadama i svojim tijelima zapriječili ulazak Khanu. Njihov bunt slomila je policija koja je na otok došla tijekom noći brodovima, a zbog čega je u medijima nazvana desant na kaljski škver. Nakon te akcije Khan je s Rudom obavio primopredaju remontnog brodogradilišta i preuzeo upravu.

ZL/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr