round image on layout top

U Zadru održana 8. konferencija o sigurnosti gradova

5. travnja 2016. by urednik divider image

Policijski službenici PU zadarske sudjeluju na Osmoj konferenciji o sigurnosti gradova SIGG 2016. Na ovoj konferenciji nominirane su preventivne aktivnosti „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ za najprojekt sigurnosti lokalne zajednice. Na konferenciji su predstavljena tri najbolja projekta, a projekt Sigurnost u turizmu Zadarske županije osvojio je prvo mjesto kao najprojekt.

Partneri u projektu „Sigurnost u turizmu Zadarsjeke županije“ su PU zadarska, Zadarska županija i Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije. U preventive aktivnosti kroz rad Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, uključeni su članovi radnog tijela Vijeća – Radne skupine „Sigurnost u turizmu“ i to stručnjaci sa Sveučilišta u Zadru, Odjela za turizam i komunikologiju, Razvojne agencije ZADRA NOVA-e, HGK Županijska komora Zadar, Lučke kapetanije Zadar, Turističke zajednice Zadarske županije te članovi Vijeća iz Zadarske županije i Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske aktivno sudjeluju u izradi i provođenju ovih projektnih aktivnosti.
Preventivne aktivnosti iz projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ koje su se provodile od 2013. godine, na konferenciji SIGG 2016, u ime Vijeća za prevenciju, PU zadarske i Zadarske županije predstavili su članovi Vijeća pročelnik Odjela za more i turizam Zadarske županije Krešimir Laštro i policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske Ivana Marić.
Predstavljene su i aktivnosti Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije koje se provode prema Programu rada Vijeća za razdoblje od 2015. do 2018. godine.

Također su predstavljeni rezultati znanstveno/stručnih istraživanja vezanih uz sigurnost destinacije, koja su se provodila na području Zadarske županije, od strane Sveučilišta u Zadru i PU zadarske, a za potrebe Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije 2013. – 2023., te za potrebe aktivnosti i projekata koje podržava Vijeće za prevenciju, Zadarska županija i PU zadarska.

Istaknuta je važnost uključivanja više subjekata u lokalnoj zajenici u aktivnosti usmjerene na prevenciju kriminaliteta što se ostvaruje upravo kroz rad Vijeća za prevenciju.

Zaključeno je da je sigurnost jedna od osnovnih ljudskih potreba, da predstavja uvjet dolaska gosta u turističku destinaciju i važan element turističke ponude i potražnje.

Zajedničke aktivnosti usmjene na prevenciju kriminaliteta više subjekata u lokalnoj zajdenici, upravo kroz Vijeća za prevenciju poboljšavaju kvalitetu njihova planiranja i provođenja. Tijekom konferencije predstavnici Vijeća gradova i općina osnovanih na području PU zadarske pozvani su na intenziviranje aktivnosti s ciljem ostarivanja navedenih ciljeva.

ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr