fbpx

UTAKMICA PRIMORCA I HRVACA U BIOGRADU Divljački napadnut glavni sudac utakmice

Po završetku nogometne utakmice Primorca i Hrvaca Treće HNL-Jug, jučer u Biogradu oko 18 sati dogodio se divljački napad na glavnog suca utakmice, 25-godišnjeg mladog suca iz Splita.

Dok je odlazio s terena, na putu prema svlačionici, njega je napao pijani M.M. (66) i drvenom letvom ga udario po glavi!

Kako doznajemo, pijani M.M., inače i sam bivši nogometni sudac, iskoristio je nepažnju zaštitarske službe, preskočio ogradu i iz samo njemu poznatih razloga tako divljački napao mladog suca kojemu je pomoć pružena u ambulanti. Napadač je odmah priveden, u krvi mu je izmjereno 0,85 promila alkohola, a protiv njega bit će podnesen optužni prijedlog.

Dan nakon utakmice 23. kola Treće HNL- Jug, na divljački napad na suca i dalje stižu osude.

U Primorcu, klubu domaćinu, zatečenim su suludim potezom kojeg je učinio bivši nogometni sudac. Predsjednik klubaMarin Uskok, kaže:

– Što se tiče organizacije utakmice, poduzeli smo sve, kako u organizacionom tako i u svakom drugom pogledu, od dočeka službenih osoba do gledatelja koji smo osigurani normalno praćenje utakmice. Na žalost, kada je susret završio svi su slavili pobjedu i nismo vidjeli namjeru čovjeka u toj životnoj dobi da će ovako nešto napraviti. Ovaj sulud čin osuđujemo, pojedinac koji je udario suca napravio je veliku štetu klubu i biogradskom nogometu uopće. Na budućim utakmicama koje budemo organizirali sigurno ćemo pojačati zaštitarsku službu, jer se do sada nismo susretali s ovakvim suludim činom pojedinca, kazao je Uskok.

Reagirao je i povjerenika za natjecanje treće HNL jug, Ante Plazibata koji je rekao:

– Osuđujem ovaj neljudski napad na suca, ispod svakog je ljudskog dostojanstva. Van pameti je suca mučki udariti letvom po glavi, pa to graniči mučki graniči sa ludošću, zar ne. Zamjeram domaćinima što osiguranje nije bilo na mjestu, jednostavno nije se smjelo ovo dogoditi, osiguranje mora biti i kada je utakmica završena dok posljednji gledatelj ne izađe van igrališta, ovo je njihov propust, kazao je Plazibat.

Pitali smo ga o sankcijama za Primorac?

– Ne mogu govoriti ništa dok ne dobijemo sva izvješća. Tada ćemo se sastati i donijeti odluku.