fbpx

Zadar dobio ogroman mural nazvan “Djevojčice” širok više od 30 metara

Zadar ovih dana dobiva svoje vjerojatno najbolje grafite, a stvaraju se pred očima građana na trošnom zidu nasuprot Sveučilišnom kampusu, na mjestu gdje je godinama stajao natpis “Hvala ti za svaki tren – djevojčice draga”.

Upravo je taj stari grafit, čini se, poslužio kao motiv studentima prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru da u sklopu sedmog projekta “Ritam kulturizma”, koji se održava od 20. do 23. travnja, poduzmu oslikavanje zida koji će dobiti sasvim novo – možemo odmah kazati – i fantastično novo ruho.

Ogroman mural odmah nazvan “Djevojčice”, širok više od 30 metara, oslikali su poznati zagrebački grafiterski dvojac Miro Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp my Pump) iz Zagreba.

U pripremi velikog zida u Tuđmanovoj ulici pokraj Kampusa studentima su za “Kulturizam” u pomoć priskočili i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, smjer soboslikar – ličilac iz 3 s razreda, s profesorima Goranom Simatovićem i Lucom Jović.

Učenici iz Strukovne pomogli su urediti i zapuštenu pozornicu ispred Glazbene škole, koja će također biti jedna od točaka na kojima će se odvijati dio programa, a dobit će i novo lice zahvaljujući zagrebačkom grafiterskom dvojcu.

Mural je već zasjao i osvježio Tuđmanovu ulicu nasuprot kampusu optimističnim motivima i svježim bojama, a čitava se slika potpisuje i parolom “Zadar – City of love”, što će sigurno naići i na dobar odjek turista koji ovoga ljeta dođu u grad i ponesu sa sobom selfie-uspomenu na zadarske zidne “djevojčice”.

Zadarski.hr/ZDanas