round image on layout top

Zadar dobio ogroman mural nazvan “Djevojčice” širok više od 30 metara

19. travnja 2016. by urednik divider image

Zadar ovih dana dobiva svoje vjerojatno najbolje grafite, a stvaraju se pred očima građana na trošnom zidu nasuprot Sveučilišnom kampusu, na mjestu gdje je godinama stajao natpis “Hvala ti za svaki tren – djevojčice draga”.

Upravo je taj stari grafit, čini se, poslužio kao motiv studentima prve godine diplomskih studija Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru da u sklopu sedmog projekta “Ritam kulturizma”, koji se održava od 20. do 23. travnja, poduzmu oslikavanje zida koji će dobiti sasvim novo – možemo odmah kazati – i fantastično novo ruho.

Ogroman mural odmah nazvan “Djevojčice”, širok više od 30 metara, oslikali su poznati zagrebački grafiterski dvojac Miro Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp my Pump) iz Zagreba.

U pripremi velikog zida u Tuđmanovoj ulici pokraj Kampusa studentima su za “Kulturizam” u pomoć priskočili i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, smjer soboslikar – ličilac iz 3 s razreda, s profesorima Goranom Simatovićem i Lucom Jović.

Učenici iz Strukovne pomogli su urediti i zapuštenu pozornicu ispred Glazbene škole, koja će također biti jedna od točaka na kojima će se odvijati dio programa, a dobit će i novo lice zahvaljujući zagrebačkom grafiterskom dvojcu.

Mural je već zasjao i osvježio Tuđmanovu ulicu nasuprot kampusu optimističnim motivima i svježim bojama, a čitava se slika potpisuje i parolom “Zadar – City of love”, što će sigurno naići i na dobar odjek turista koji ovoga ljeta dođu u grad i ponesu sa sobom selfie-uspomenu na zadarske zidne “djevojčice”.

Zadarski.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr