round image on layout top

Zadarska gastro-epizoda na National Geographic Channelu

15. travnja 2016. by urednik divider image

Sutra je najavljeno snimanje epizode Croatia’s Finest od 18 sati pored instalacije Pozdrav suncu. Riječ je o prvom velikom hrvatskom gastronomskom putopisu za National Geographic Channel. Filmski ured Zadar poziva na druženje s britanskim Masterchefom Dhruvom Bakerom.

Nova epizoda gastronomskog putopisa snimat će se od 18 do 19 sati, javljaju iz Filmskog ureda Zadar. Specijalna gošća bit će Petra Gerić, chef Zepter International-a, javnosti poznatija kao natjecateljica hrvatskog Master Chefa, koja će s g. Bakerom pripremati hrvatska jela.

Croatia’s Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski Master Chef Dhruv Baker. U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije cilj je prikazati hrvatske prirodne ljepote, gastronomsku ponudu i druge zanimljive lokacije i proizvode u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu.

Do sada je dogovoreno emitiranje emisije u nevjerojatnih 90 zemalja što će do sada biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, pa tako i grada Zadra, a koje će emitirati National Geographic Channel uključujući Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, JužnuKoreju, Bahrain, UjedinjeneArapske Emirate pa čak i dio Afrike. Projekt Croatia’s Finest pod pokroviteljstvom je hrvatskog Ministarstva turizma.

O Dhruv Bakeru: Od početka njegove karijere koja je započela pobjedom na britanskom Masterchef-u 2010.,Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indij ii Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran Jolly Gardeners te nedugo objavljenoj kuharici Spice u kojoj Dhruv predstavlja i svoju- kartu okusa.

Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruovu pobjedu na britanskom Master Chefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od najvećih svjetskih kulinarskih autoriteta, John Torode, ‘našeg’ je Dhruva opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem (‘Extraordinary cook with a palate of an angel’).

Izvor: HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr