fbpx

Zadarska gastro-epizoda na National Geographic Channelu

Sutra je najavljeno snimanje epizode Croatia’s Finest od 18 sati pored instalacije Pozdrav suncu. Riječ je o prvom velikom hrvatskom gastronomskom putopisu za National Geographic Channel. Filmski ured Zadar poziva na druženje s britanskim Masterchefom Dhruvom Bakerom.

Nova epizoda gastronomskog putopisa snimat će se od 18 do 19 sati, javljaju iz Filmskog ureda Zadar. Specijalna gošća bit će Petra Gerić, chef Zepter International-a, javnosti poznatija kao natjecateljica hrvatskog Master Chefa, koja će s g. Bakerom pripremati hrvatska jela.

Croatia’s Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski Master Chef Dhruv Baker. U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije cilj je prikazati hrvatske prirodne ljepote, gastronomsku ponudu i druge zanimljive lokacije i proizvode u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu.

Do sada je dogovoreno emitiranje emisije u nevjerojatnih 90 zemalja što će do sada biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, pa tako i grada Zadra, a koje će emitirati National Geographic Channel uključujući Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, JužnuKoreju, Bahrain, UjedinjeneArapske Emirate pa čak i dio Afrike. Projekt Croatia’s Finest pod pokroviteljstvom je hrvatskog Ministarstva turizma.

O Dhruv Bakeru: Od početka njegove karijere koja je započela pobjedom na britanskom Masterchef-u 2010.,Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indij ii Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran Jolly Gardeners te nedugo objavljenoj kuharici Spice u kojoj Dhruv predstavlja i svoju- kartu okusa.

Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruovu pobjedu na britanskom Master Chefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od najvećih svjetskih kulinarskih autoriteta, John Torode, ‘našeg’ je Dhruva opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem (‘Extraordinary cook with a palate of an angel’).

Izvor: HRT/ZDanas