fbpx

Bespovratne financijske potpore za turističke projekte

Objavljen je Javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima koji je otvoren do 3. lipnja. Uvjet je da korisnik uloži vlastita ili sredstva iz drugih izvora najmanje u iznosu odobrene potpore.

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima koji je otvoren do 3. lipnja.

Riječ je o dodjeli bespovratnih financijskih potpora za poduzetničke i javne projekte koji pridonose aktiviranju neiskorištenih resursa, kreiranju novih motiva dolazaka turista, izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja.
Sufinancirat će se stvarno realizirani i plaćeni troškovi u 2016. godini i to najviše do 50 posto opravdanih troškova projekta, uz uvjet da korisnik uloži vlastita ili sredstva iz drugih izvora najmanje u iznosu odobrene potpore.
Nastavno na Javni poziv za projekte turističkih inicijativa i proizvodana turistički nerazvijenim područjima, Hrvatska turistička zajednica je za navedene projekteu ovoj godini namijenila više od tri milijuna kuna potpora. Objavom ovog Javnog poziva raspisani su svi programi potpora Hrvatske turističke zajednice za 2016. godinu te ovim putem pozivam cjelokupni turistički sektor da aplicira kvalitetne projekte koji za cilj imaju unaprjeđenje hrvatskog turističkog sektora, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Tekst ovog Javnog poziva dostupan je na web stranici Hrvatske turističke zajednice.