round image on layout top

Božidar Kalmeta ponovno izabran za predsjednika Županijskoga HDZ-a

16. svibnja 2016. by urednik divider image

Božidar Kalmeta je ponovno izabran za predsjednika Županijskoga HDZ-a. Sa 110 glasova razlike pobijedio je protukandidata Tomislava Ćurka, direktora zadarske Čistoće. Obojica su istaknula da su izbori protekli u demokratskom ozračju i s više kandidata za sve stranačke funkcije.

Pobjedu sam očekivao i nastavljamo dalje na onim temeljima, na kojima smo posljednjih 26 godina ostvarivali naše pobjede. Dakle, nastavit ćemo dalje na zajedništvu, radu, na uključivanju novih ljudi, širenju i jačanju stranke, te radu za ovaj naš kraj, rekao je Kalmeta. Dodao je kako je uvijek okupljao, a ne dijelio i rastjerivao ljude, istaknuvši kako će i dalje biti kohezijski faktor svim HDZ-ovcima na zadarskom području.

Kalmetu su novinari pitali, hoće li, ako mu u lipnju bude potvrđena optužnica za „Remorker“ odstupiti sa stranačkih dužnosti. To kad bude i ako bude, odgovorio je novi-stari predsjednik županijskoga HDZ-a.

Kalmetin protukandidat, Tomislav Ćurko, pobjedniku je čestitao i istaknuo kako može biti zadovoljan sa 123 glasa od ukupno 353 izaslanika, koliko ih je glasovalo. U konačnici u ovu političku utakmicu krenuo sam prije dvadeset dana, a ovim brojem glasova odaslao sam i poruku, izjavio je Ćurko. Dodao je kako je to dobar početak njegove političke afirmacije.

Izaslanici su osim predsjednika birali i sva stranačka tijela, te izaslanike za skori Opći stranački sabor. Božidar Kalmeta ponovno izabran za predsjednika Županijskoga HDZ-a.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr