fbpx

Božidar Kalmeta ponovno izabran za predsjednika Županijskoga HDZ-a

Božidar Kalmeta je ponovno izabran za predsjednika Županijskoga HDZ-a. Sa 110 glasova razlike pobijedio je protukandidata Tomislava Ćurka, direktora zadarske Čistoće. Obojica su istaknula da su izbori protekli u demokratskom ozračju i s više kandidata za sve stranačke funkcije.

Pobjedu sam očekivao i nastavljamo dalje na onim temeljima, na kojima smo posljednjih 26 godina ostvarivali naše pobjede. Dakle, nastavit ćemo dalje na zajedništvu, radu, na uključivanju novih ljudi, širenju i jačanju stranke, te radu za ovaj naš kraj, rekao je Kalmeta. Dodao je kako je uvijek okupljao, a ne dijelio i rastjerivao ljude, istaknuvši kako će i dalje biti kohezijski faktor svim HDZ-ovcima na zadarskom području.

Kalmetu su novinari pitali, hoće li, ako mu u lipnju bude potvrđena optužnica za „Remorker“ odstupiti sa stranačkih dužnosti. To kad bude i ako bude, odgovorio je novi-stari predsjednik županijskoga HDZ-a.

Kalmetin protukandidat, Tomislav Ćurko, pobjedniku je čestitao i istaknuo kako može biti zadovoljan sa 123 glasa od ukupno 353 izaslanika, koliko ih je glasovalo. U konačnici u ovu političku utakmicu krenuo sam prije dvadeset dana, a ovim brojem glasova odaslao sam i poruku, izjavio je Ćurko. Dodao je kako je to dobar početak njegove političke afirmacije.

Izaslanici su osim predsjednika birali i sva stranačka tijela, te izaslanike za skori Opći stranački sabor. Božidar Kalmeta ponovno izabran za predsjednika Županijskoga HDZ-a.

HRT/ZDanas