round image on layout top

Izvršena rekonstrukcija javne rasvjete u perivojima kraljice Jelene Madijevke i Vladimira Nazora

27. svibnja 2016. by urednik divider image

U povodu završetka rekonstrukcije javne rasvjete u perivojima kraljice Jelene Madijevke i Vladimira Nazora, u ponedjeljak kod ribnjaka održat će se niz događanja pod nazivom “Zeleno svjetlo za zeleni park”.

Događanje je dio projekta CB-GREEN: Cross-Border – Green, Renewable & Energy Efficiency Network u sklopu kojeg je izvršena i rekonstrukcija javne rasvjete u navedenim perivojima. Postavljena su LED rasvjetna tijela ukupne vrijednosti 865.851,00 kuna.

Iz gradske uprave najavljuju:

18:30 – 20:30 – Savjetovanje građana/ki o korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti i načinima uštedeenergije u kućanstvima te mogućnostima sufinanciranja povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima – EE tim GradaZadra (Tim energetske učinkovitosti Grada Zadra)

19:30 – Predavanje za studente Kulture i turizma Sveučilišta u Zadru „Uloga Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura Jadera u upravljanju Perivojem Vladimira Nazora i drugim zaštićenim dijelovima prirode“ – mr.sc. Morana Bačić, stručna voditeljica u JU Natura Jadera

19:30 – Polaznici Škole trčanja Zadar – ekološka poruka usmjerena osvještavanju javnosti o potrebi smanjenja emisija stakleničkih plinova (fotografiranje)

18:00 -21:00 Svjetlosne instalacije „Umjetnost od konca – svjetlosne dekoracije“ – autor Jakov Perica, udruga „Konac“

Projekt CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje je odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., a provodi se od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2017. godine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 499.066,54 eura, aprovodi se u suradnji 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Vodeći partner sa strane RH je Grad Zadar, a sa strane BiH je Općina Neum.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 245.961,94 eura.

Cilj projekta „CB-GREEN“ je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

Događanje je dio projekta CB-GREEN: Cross-Border – Green, Renewable & Energy Efficiency Network u sklopu kojeg je izvršena i rekonstrukcija javne rasvjete u navedenim perivojima. Postavljena su LED rasvjetna tijela ukupne vrijednosti 865.851,00 kuna.

HRT/ZDanasOPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more

PREDSJEDNIK HVIDRA-e...

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr