round image on layout top

Izvršena rekonstrukcija javne rasvjete u perivojima kraljice Jelene Madijevke i Vladimira Nazora

27. svibnja 2016. by urednik divider image

U povodu završetka rekonstrukcije javne rasvjete u perivojima kraljice Jelene Madijevke i Vladimira Nazora, u ponedjeljak kod ribnjaka održat će se niz događanja pod nazivom “Zeleno svjetlo za zeleni park”.

Događanje je dio projekta CB-GREEN: Cross-Border – Green, Renewable & Energy Efficiency Network u sklopu kojeg je izvršena i rekonstrukcija javne rasvjete u navedenim perivojima. Postavljena su LED rasvjetna tijela ukupne vrijednosti 865.851,00 kuna.

Iz gradske uprave najavljuju:

18:30 – 20:30 – Savjetovanje građana/ki o korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti i načinima uštedeenergije u kućanstvima te mogućnostima sufinanciranja povećanja energetske učinkovitosti u kućanstvima – EE tim GradaZadra (Tim energetske učinkovitosti Grada Zadra)

19:30 – Predavanje za studente Kulture i turizma Sveučilišta u Zadru „Uloga Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura Jadera u upravljanju Perivojem Vladimira Nazora i drugim zaštićenim dijelovima prirode“ – mr.sc. Morana Bačić, stručna voditeljica u JU Natura Jadera

19:30 – Polaznici Škole trčanja Zadar – ekološka poruka usmjerena osvještavanju javnosti o potrebi smanjenja emisija stakleničkih plinova (fotografiranje)

18:00 -21:00 Svjetlosne instalacije „Umjetnost od konca – svjetlosne dekoracije“ – autor Jakov Perica, udruga „Konac“

Projekt CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje je odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., a provodi se od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2017. godine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 499.066,54 eura, aprovodi se u suradnji 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Vodeći partner sa strane RH je Grad Zadar, a sa strane BiH je Općina Neum.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 245.961,94 eura.

Cilj projekta „CB-GREEN“ je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

Događanje je dio projekta CB-GREEN: Cross-Border – Green, Renewable & Energy Efficiency Network u sklopu kojeg je izvršena i rekonstrukcija javne rasvjete u navedenim perivojima. Postavljena su LED rasvjetna tijela ukupne vrijednosti 865.851,00 kuna.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr