fbpx

KOŠARKAŠI ZADRA POSTAVILI ULTIMATUM Nećemo igrati “playoff” ako nam ne bude uplaćena plaća

– Mi smo igrači takvi kakvi jesmo, ima nas boljih i lošijih i svi, počevši od mene, imamo svojih mana, ali od početka sezone radimo maksimalno pošteno. Međutim, neke stvari jednostavno treba rješavati. Vrijeme je da se neka obećanja i priče počnu realizirati. To je stav cijele momčadi – kaže Delaš
Pobjedom protiv Zagreba Zadar je ostao u utrci za onim što je trener Ante Nazor istaknuo kao cilj u prvenstvu Hrvatske – naslovom prvaka. Njegova je momčad kolo prije kraja Lige za prvaka osigurala najmanje četvrto mjesto, a time i plasman u doigravanje, no još uvijek nije sigurno hoće li Zadar u doigravanju i zaigrati. Razlog su neisplaćene plaće, kojih klub momčadi za ovu sezonu duguje još tri. Jedna je isplaćena u srijedu, na dan utakmice sa Zagrebom, no igrači traže još jednu prije početka doigravanja ili ga neće igrati. Taj stav je ispred momčadi iznio najiskusniji igrač i vođa na terenu Ante Delaš.

Neispunjena obećanja

– Prije tjedan dana rekli smo direktoru da tražimo jednu plaću do utakmice sa Zagrebom i jednu do doigravanja. Ta prva je sjela, a drugu još čekamo i ostajemo kod toga da nećemo igrati “playoff” ako nam ona ne bude uplaćena.

Delaš je u ime svim igrača objasnio i razloge takvog ultimatuma.

– Dobili smo već toliko obećanja, koja nisu ispunjena i mislim da to nije u redu. Mi smo igrači takvi kakvi jesmo, ima nas boljih i lošijih i svi, počevši od mene, imamo svojih mana, ali od početka sezone radimo maksimalno pošteno. Može se raspravljati o našoj kvaliteti i igrama, ali od prvoga dana korektno odrađujemo naš posao i nismo i nećemo štrajkati na treninzima. Međutim, neke stvari jednostavno treba rješavati. Vrijeme je da se neka obećanja i priče počnu realizirati. To je stav cijele momčadi.

Utakmica posljednjeg kola Lige za prvaka s Goricom, koja je na rasporedu sutra u 19 sati, nije pod upitnikom. Zadrani ovaj dio natjecanja žele završiti pobjedom i pokušati dohvatiti treće mjesto, za što im je potreban i poraz Kvarnera kod kuće od Cibone.

– Idemo u Goricu pobijediti, a što će se događati u Rijeci, na to ne možemo utjecati. Smatram da je Cibona bolja momčad, poznajem većinu tih momaka, to su pravi sportaši i uvjeren sam da će dobiti utakmicu. Dakle, na nama je da dobijemo Goricu i mislim da će sve biti u redu – kaže Delaš.

Maksimalno u Goricu

Ako se vratimo košarkaškim temama, što s obzirom na stanje u Košarkaškom klubu Zadar nije baš lako, za pohvalu je način na koji je Nazorova momčad odigrala odlučujuću utakmicu protiv Zagreba.

– Više puta ove sezone bili smo u takvoj situaciji da moramo pobijediti i baš tada smo najbolje reagirali, što pokazuje karakter. Očito imamo tu mentalnu i fizičku snagu da tako reagiramo u najtežim trenucima i to je možda jedna od naših najvećih kvaliteta. Hvala i publici na podršci tijekom cijele utakmice – kaže Ivan Marinković.

– Bilo je tu svega, nije nam bilo lako, ali skupili smo se i pobijedili vrlo dobru momčad kao što je Zagreb. Sami smo se doveli u tu situaciju, ali opet smo bili pravi kada je bilo najvažnije. Borili smo, poginuli na terenu i svaka čast svim momcima – dodaje Delaš.

Protiv Gorice motiva sigurno neće nedostajati, jer upravo je domaći poraz od te momčadi doveo Zadar u situaciju da sada ne ovisi sam o sebi po pitanju borbe za treće mjesto.

– Svi smo maksimalno motivirani da se iskupimo za taj katastrofalan poraz iz prvog dijela. Sigurno ih nećemo podcijeniti, nego ćemo se jako dobro pripremiti i ići tamo na pobjedu. To je najvažnije, a onda se možemo nadati i dobrim vijestima iz Rijeke – zaključuje Marinković.

Zadarski list/ZDanas