fbpx

Milanović: Hrvatska nema Vladu

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u 17 sati u Crikvenici dao je izjavu za medije, nakon zajedničke sjednice Predsjedništva Stranke i Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru, u Hotelu Omorika u Crikvenici.

Obraćanje Zorana Milanovića:

17.05 Na pitanje o tome kako komentira objavu kandidature za gradonačelničko mjesto u Zagrebu od strane Sandre Švaljek, Milanović je kazao kako mu to danas nije tema.

“To je stvar gradske organizacije, to danas nije tema”.

17.00 “Tu sam da odgovorim na neka od pitanja, a oko preslagivanja Vlade, Hrvatska nema vlast.

Mi nismo u Vladi, gledamo što se događa, ljudi znaju kako smo radili posao, bili smo dobra Vlada. Nikakvih kontakata s MOST-om oko preslagivanja nije bilo.

Brine nas situacija u kojoj hrvatska nema Vladu”, kazao je Milanović.

Raspuštena tijela splitskog SDP-a

Podsjetimo, Predsjedništvo SDP-a raspustilo je danas Gradski odbor i ostala stranačka tijela splitskog SDP-a, a Glavnom odboru stranke predloženo je raspuštanje članstva. Za povjerenika je imenovan saborski zastupnik Darko Parić.

Riječ je o presedanu, jer se još nikada nije dogodilo da vrh SDP-a raspušta Gradsku organizaciju koja drži vlast i ima gradonačelnika. Pogotovo, što se radi o Splitu, drugom gradu u Hrvatskoj.

Usprkos tome što se očekivalo kako će Milanović danas i sam prokomentirati taj potez, novinari šefu SDP-a nisu uputili pitanja na tu temu.

Izvor: Index.hr