round image on layout top

NOVI TJEDAN DONOSI PROMJENU Kada se napokon vraća sunce?

15. svibnja 2016. by urednik divider image

Nastavlja se razdoblje pretežno oblačnog i kišovitog vremena, posebice u prvom dijelu dana, kada će, osim kiše, biti i pljuskova, ponegdje i grmljavine. Popodne i prema kraju dana kiša će postupno slabiti, ponegdje i posve stati, a sa zapada će se djelomično razvedravati.

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana bit će umjerene i jake, podno Velebita na udare i olujne bure, a samo će na krajnjem jugu puhati umjereno jugo.

Jutarnje temperature zraka na kopnu između 7 i 14°C, na moru od 12 na sjevernom Jadranu do 18°C na otocima južnog Jadrana. Danju će u kopnenim predjelima osvježiti, očekuje se većinom između 10 i 15°C, u gorskim će predjelima biti svježije. Najviše dnevne temperature na Jadranu će biti između 16 i 19°C, na njegovom krajnjem jugu do 21°C.

Nestabilno i početkom tjedna

Novi tjedan počinje umjereno do pretežno oblačnim te i dalje nestabilnim vremenom. Mjestimice će biti uglavnom slabe kiše, ponegdje će ona posve izostati, a posvuda će biti suhih i sunčanih razdoblja. Najviše sunčanih razdoblja imat će istočna Slavonija, zapadna obala Istre te krajnji sjever Dalmacije.

U kopnenim će predjelima biti slabog i umjerenog sjeveroistočnjaka, na istoku umjerenog sjeverozapadnog vjetra. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu bit će slabog juga.

Temperature zraka u jutarnjim će se satima kretati između 4 i 8°C u kopnenim predjelima, veći dio Jadrana imat će između 10 i 14°C, na krajnjem jugu bit će toplije, do maksimalnih 18°C. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od 11 do 17°C, a na moru između 18 i 21°C.

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku uz koju mjestimice može pasti malo kiše ili kakav kratkotrajni pljusak bit će i u utorak. Oborine se očekuju uglavnom u prvom dijelu dana, sredinom dana i popodne moguće su tek sporadično, ponajprije u istočnoj Slavoniji.
U kopnenim će predjelima vjetar biti uglavnom slab, samo će u Slavoniji mjestimice biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Na Jadranu će biti slabe i umjerene bure i sjeverozapadnjaka.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 4 i 9°C, na moru od 10 do 14°C, dok u najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 11 do 17°C, a morske od 18 do 21°C.

Nema trajne stabilizacije

I u ostatku tjedna bit će promjenjivo, sa sunčanim razdobljima, ali i kišom. Temperature će, kako će tjedan odmicati, rasti pa će do idućeg vikenda dosegnuti i do 25 stupnjeva.

Index.hr/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr