fbpx

NOVI TJEDAN DONOSI PROMJENU Kada se napokon vraća sunce?

Nastavlja se razdoblje pretežno oblačnog i kišovitog vremena, posebice u prvom dijelu dana, kada će, osim kiše, biti i pljuskova, ponegdje i grmljavine. Popodne i prema kraju dana kiša će postupno slabiti, ponegdje i posve stati, a sa zapada će se djelomično razvedravati.

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana bit će umjerene i jake, podno Velebita na udare i olujne bure, a samo će na krajnjem jugu puhati umjereno jugo.

Jutarnje temperature zraka na kopnu između 7 i 14°C, na moru od 12 na sjevernom Jadranu do 18°C na otocima južnog Jadrana. Danju će u kopnenim predjelima osvježiti, očekuje se većinom između 10 i 15°C, u gorskim će predjelima biti svježije. Najviše dnevne temperature na Jadranu će biti između 16 i 19°C, na njegovom krajnjem jugu do 21°C.

Nestabilno i početkom tjedna

Novi tjedan počinje umjereno do pretežno oblačnim te i dalje nestabilnim vremenom. Mjestimice će biti uglavnom slabe kiše, ponegdje će ona posve izostati, a posvuda će biti suhih i sunčanih razdoblja. Najviše sunčanih razdoblja imat će istočna Slavonija, zapadna obala Istre te krajnji sjever Dalmacije.

U kopnenim će predjelima biti slabog i umjerenog sjeveroistočnjaka, na istoku umjerenog sjeverozapadnog vjetra. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu bit će slabog juga.

Temperature zraka u jutarnjim će se satima kretati između 4 i 8°C u kopnenim predjelima, veći dio Jadrana imat će između 10 i 14°C, na krajnjem jugu bit će toplije, do maksimalnih 18°C. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od 11 do 17°C, a na moru između 18 i 21°C.

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku uz koju mjestimice može pasti malo kiše ili kakav kratkotrajni pljusak bit će i u utorak. Oborine se očekuju uglavnom u prvom dijelu dana, sredinom dana i popodne moguće su tek sporadično, ponajprije u istočnoj Slavoniji.
U kopnenim će predjelima vjetar biti uglavnom slab, samo će u Slavoniji mjestimice biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Na Jadranu će biti slabe i umjerene bure i sjeverozapadnjaka.

Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 4 i 9°C, na moru od 10 do 14°C, dok u najtoplijem dijelu dana kopnene predjele očekuje od 11 do 17°C, a morske od 18 do 21°C.

Nema trajne stabilizacije

I u ostatku tjedna bit će promjenjivo, sa sunčanim razdobljima, ali i kišom. Temperature će, kako će tjedan odmicati, rasti pa će do idućeg vikenda dosegnuti i do 25 stupnjeva.

Index.hr/ZDanas