fbpx

OSVOJIO NASLOV PRVAKA UFC U TEŠKOJ KATEGORIJI Stipe Miočić u prvoj rundi nokautirao Werduma!

– Biti Hrvat nevjerojatan je osjećaj. Mi smo ratnici, spremni na sve. S njima se ne smiješ igrati. Čvrsti su to ljudi.

– Pobijedit ću Fabricija Werduma i postati novi UFC prvak te tako ostvariti svoj san, rekao je u najavi borbe za naslov prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočić i pogodio u svojoj prognozi. Američki borac hrvatskih korijena u prvoj je rundi veličanstvenim nokautom srušio aktualnog prvaka i pred 45 tisuća Werdumovih navijača u brazilskoj Curitibi osvojio toliko željeni UFC pojas.

Miočić je uoči meča bio samouvjeren, kao da mu s druge strane neće stajati jedini borac u povijesti koji je uspio pobijediti veliku trojku – Fjodora, Minotaura i Velasqueza. Na kraju se pokazalo da za to ima pokriće.

Stipe je oprezno ušao u meč, nakon dvije minute uspio je izbjeći Werdumov pokušaj rušenja na tlo i čekao je pogodan trenutak za napad. I dočekao ga je u trećoj minuti borbe! Werdum je nasrnuo na Miočića, ovaj se izmaknuo i onda ga toliko snažno pogodio desnicom da je Brazilac pao kao pokošen i nije imao nikakve šanse za nastavak borbe. Miočić ga je mogao na tlu još izudarati, ali sudac se bacio između njih i prekinuo borbu, a dvoranom je zavladao šok.

“Ja sam novi prvak svijeta! Ja sam novi prvak svijeta!”, vikao je oduševljeni Miočić.

Bila mu je to 15. pobjeda u karijeri (ima samo dva poraza) i svakako najvažnija. Njegov san postao je stvarnost, osvojio je naslov za svoj Cleveland, za svoju Hrvatsku!

– Biti Hrvat nevjerojatan je osjećaj. Mi smo ratnici, spremni na sve. S Hrvatima se ne smiješ igrati, rekao je u najavi ove borbe Miočić i to dokazao u oktogonu. Ostvarila se i njegova šala da će osvojiti naslov za Cleveland prije LeBrona Jamesa.

Hrvatska tako, nakon sjajnog policajca (Cro Copa), ima još jednog borca svjetske klase, ovoga puta vatrogasca Stipu Miočića!

ZDanas