fbpx

OTKRIVENA PLJAČKA ZRAČNE LUKE ZADAR Direktorica Ćosić: Počeli smo odmotavati klupko i nitko neće biti zaštićen!

Razmjeri pljačke u Zračnoj luci Zadar bit će detaljno poznati tek nakon što unutar ove državne tvrtke bude obavljena inventura o čijem ishodu i utvrđenim činjenicama ovisi i eventualni poziv krim policajcima da i oni istraže cijeli slučaj. Po dosada poznatim detaljima pokraden je nepoznat iznos novca iz blagajne na šanku međunarodnog prometa i to kroz takozvani “sustav dvostruke blagajne”, piše portal Zadarski.hr

Direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić najavljuje da nitko za koga se utvrdi moguća odgovornost neće biti pošteđen, ali moli za razmijevanje dok unutar tvrtke ne bude obavljena inventura.

-Ništa nećemo skrivati od javnosti, ali trenutno ne možemo izlaziti u javnost jer će nam trebati još jedan ili dva dana da utvrdimo što se točno dogodilo, kaže direktorica Ćosić.

-Kako je do Uprave Zračne luke uopće došla informacija o krađi i zbog čega nije odmah pozvana policija?

-Imali smo dojave da se nešto događa, ali nismo mogli ništa poduzimati na temelju nagađanja ili ćakula i s njima izlaziti u javnost. Neki od zaposlenih konobara su potom dali potpisane izjave nakon kojih smo počeli odmotavati klupko. Kada utvrdimo sve činjenice, Uprava Zračne luke će donijeti odluku kojom će, ako se utvrdi potreba za tim, biti otvorene razne mogućnosti, pa i ta da Uprava od policije zatraži provođenje kriminalističke istrage. Ponavljam: neće ništa biti skriveno od javnosti niti će bilo tko biti izuzet ili na bilo koji način zaštićen ako se utvrdi njegova odgovornost. Jasno je što čega bilo koga ako se ogriješio o zakon.

Direktorica Irena Ćosić nije htjela ni potvrditi ni demantirati navode po kojim je već obavljen razgovor s jednim od konobara koji je navodno pristao na sporazumni raskid radnog odnosa. Po također neslužbenim informacijama, razgovor je obavljen i s još jednom od osoba iz odjela ugostiteljstva i cateringa Zračne luke kojemu je na čelu Vesna Bačić.

Dvostrukom blagajnom je potkradana Zračna luka, ali još nije utvrđeno o kojim se iznosima radi i koliko dugo je novac nestajao iz blagajne. Cifra kojom se neslužbeno kalkulira – a po kojoj je zamračivano i do 10.000 kuna dnevno – zvuči prilično nevjerojatno s obzirom da ugostiteljstvo Zračne luke najveći dio prihoda ubere tek u špici turističke sezone. Jednako tako, teško je povjerovati da je riječ o “samostalnoj akciji” jednog konobara, pa se čini vrlo vjerojatnim da će na kraju u Zračnu luku ipak biti pozvana policija kako bi se utvrdile precizne činjenice i doseg kriminalnih radnji.

-Ako to utvrdimo, svi odgovorni, bez iznimke, snosit će sankcije, zaključuje direktorica Irena Ćosić.

Izvor: Zadarski.hr