round image on layout top

PANAMSKI DOKUMENTI Na popisu i adresa zgrade TIZ na kojoj žive poznati i kontroverzni zadrani!

9. svibnja 2016. by urednik divider image

Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) danas je objavio bazu podataka koja prikazuje koje su sve tvrtke i na koji način sudjelovale u offshore poslovanju preko panamske odvjetničke tvrtke Mossak Fonseca.

Nova baza podataka koja sadrži podatke o 200 tisuća offshore tvrtki preklopljena je sa starom bazom podataka pod kolokvijalnim nazivom Offshore Leaks.

Kako smo već pisali, na popisu se pojavilo ime Željko Smolić sa adresom Debeljak-Sukošan. U današnjoj dopuni popisa imena uz Zadar se pojavila adresa; “Ulica 112. brigade 1, 23000 Zadar”

Prema objavljenim dokumentima, na istoj adresi je prijavljen Kinez Zhang Wen Xing. Nadalje, isti Kinez je vlasnik tvrtke “Smart Halo Limited” koja je posrednik kao i suvlasnik holding tvrtke “H&F MANAGMENT CONSULTANTS LIMITED” iz Šangaja posreduje za poveći broj tvrtki; Longche Global Limited, Yongwen Global Limited, Ingeteam Energy International Holding Corporation, JENTEX INTERNATIONAL CO., LIMITED, GRAND PEARL TRADING LIMITED, Mingsheng Global Limited, Seecom International Limited i Zhurong Global Limited. Sve tvrtke su otvorene u periodu od rujna do prosinca 2015. godine.

slika1

Zhang Wen Xing vlasnik tvrtke Smart Halo Limited prijavljen je na adresi Ulica 112. Brigade 1, Zadar (Ilustracija: offshoreleaks.icij.org)

slika2

Tvrtka “Smart Halo Limited” je posrednik kao i suvlasnik holding tvrtke “H&F MANAGMENT CONSULTANTS LIMITED” iz Šangaja (Ilustracija: offshoreleaks.icij.org)

slika3

“H&F MANAGMENT CONSULTANTS LIMITED” iz Šangaja posreduje za tvrtke; Longche Global Limited, Yongwen Global Limited, Ingeteam Energy International Holding Corporation, JENTEX INTERNATIONAL CO., LIMITED, GRAND PEARL TRADING LIMITED, Mingsheng Global Limited, Seecom International Limited i Zhurong Global Limited. (Ilustracija: offshoreleaks.icij.org)


Zanimljivi stanari na adresi Ulica 112. Brigade 1
Interesantno je primjetiti da na navedenoj adresi žive vrlo zanimljivi i kontroverzni stanari.

Reno Sinovčić

Reno Sinovčić

Kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić u istom ulazu posjeduje dva stana.


Grga i Zdenko Zrilić

Grga i Zdenko Zrilić

Na istoj adresi živi i Grga Zrilić koji je sin zadarskog poduzetnika i bivšeg savjetnika HYPO banke u Zadru, Zdenka Zrilića.


Na čiju adresu e prijavljeno boravište kao i za koga je i u čije ime poslovao Zhang Wen Xing i tvrtka Smart Halo Limited, tek će se doznati.

ZDdanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom koncesije nad lukom Gaženica, županijski vijećnik AM, Marko...

read more

MARJANA BOTIĆ Dan je...

Povodom Dana Županije, iz Kluba vijećnika Akcije mladih i Mosta, kažu da...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom izjava ravnatelja Lučke uprave Zadar vezano uz koncesiju luke...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr