round image on layout top

RASPAD VLADE? KOSOR Nema preslagivanja, očekujemo izbore na jesen

2. svibnja 2016. by urednik divider image

ŠEF HSLS-a, stranke članice Domoljubne koalicije, u razgovoru za Index rekao je kako nije zadovoljan s prvih sto dana Vlade. On je, komentiravši posljednje izjave Mostovca Ivana Kovačića o ome kako HDZ više ne može računati sa sigurnošću na njegovu ruku, rekao kako oni očekuju nove izbore.

“Mi smo apsolutno protiv preslagivanja unutar vladajuće koalicije. Mi u tome nećemo sudjelovati već vidimo izlaz u izborima koji bi bili na jesen”, rekao je šef HSLS-a Darinko Kosor u razgovoru za Index.hr komentirajući posljednje izjave Kovačića iz MOST-a. Kako je Kosor istaknuo, njegova stranka svakako ne bi bila za preslagivanje a posebno ono koje bi predvodio Milan Bandić.

Kosor kaže da prvih 100 dana Vlade nije zadovoljavajuće dodavši kako su svi partneri na vlasti podjednako krivi za tako stanje.

“Drago mi je da su napokon izašle reformske mjere i da smo se maknuli s ideoloških pitanja. No sada je pitanje realizacije”, kaže Kosor o odnosima unutar Domoljubne koalicije.

Bandić danima govori o preslagivanju, ministar potvrdio njegove riječi

Podsjetimo, Milan Bandić je već u nekoliko navrata govorio o preslagivanju, a rekao je kako je o tome pričao i s Karamarkom.

“Ne samo s Karamarkom već sa svima onima koji mogu demonstrirati da žele raditi. Ja imam 60 godina – dovoljno iskustva da ne ponavljam greške, a dovoljno energije da djelujem”, rekao je Bandić prije dva tjedna.

Potencijalni partneri u tom preslagivanju su, rekao je tada Bandić, “svi oni koji su spremni demonstrirati odgovornost i htjeti da se nešto radi”.

“Ovoj Vladi nećemo dati više od 6 mjeseci, a nakon toga se miješaju karte. Nemam konce u svojim rukama, ali imam autoritet. Razgovaram s ljudima koji čine većinu u parlamentu. Svaki dan sam u kontaktu sa svima onima koji razmišljaju o tome da ne izgubimo još četiri godine”, kazao je Bandić jučer.

Danas je Bandićeve riječi donekle potvrdio ministar graditeljstva Lovro Kuščević koji je također spomenuo mogućnost preslagivanja.

“Naravno da su preslagivanja moguća tijekom cijelog mandata, ima ministara koji su bolji, ima koji su malo manje bolji i tu ništa nije nenormalno”, rekao je Kuščević.

BUZ: Dat ćemo im još deset dana pa ćemo vidjeti kako dalje

Čelnik BUZ-a Milivoj Špika kaže da je stanje u Domoljubnoj koaliciji za sada stabilno, no sve se može uskoro promijeniti.

“Ako MOST želi nove izbore, onda hajdemo u nove izbore”, rekao je za Index čelnik BUZ-a Milivoj Špika komentirajući izjave sada već bivšeg šefa kluba zastupnika MOST-a Ivana Kovačića. Špika tvrdi kako je vrlo očigledno da suradnja između MOST-a i Domoljubne koalicije ne funkcionira, a kako kaže, glavni krivac je upravo ona druga strana – Most.

“Oni su lažna reformska snaga. MOST ima takav nastup, predstavljaju se kao veliki reformatori, no nemaju snagu. Ništa ne stoji iza njihovih riječi”,kaže Špika dodajući kako je sada već jasno da nas čekaju ili novi izbori ili novo preslagivanje vladajuće većine. Čelnik BUZ-a smatra kako bi dio zastupnika MOST-a mogao izaći te da bi im se mogli priključiti i drugi zastupnici kako bi Domoljubna koalicija s novim partnerima opet mogla biti na vlasti.

Stanje u samoj Domoljubnoj koaliciji Špika ocjenjuje kao “za sada stabilno”.

“Jedini uvjet naše koaliciji s HDZ-om bilo je da BUZ kreira mirovinsku i socijalnu politiku. No, to se kao što vidite, nije dogodilo. Dat ćemo našim partnerima još 10 dana da razmisle, a onda ćemo unutar BUZ-a odlučiti kako dalje”, kaže Špika dodajući kako prvih 100 dana ove Vlade nikako nije zadovoljavajuće. Nema preslagivanja, očekujemo izbore na jesen

Index.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ...

Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić poslala je priopćenje za...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem za medije oglasio se Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik...

read more

BURNA SJEDNICA Sabljar...

Predsjednica županijskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac, kao članica Odbora...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr