fbpx

SABOR BEZ KVORUMA Opet srušena većina: “Ovo je sramota, nema Vlade!”

Hrvatski sabor u petak je osigurao kvorum za glasanje te je dnevni red tekuće sjednice dopunio s 25 novih akata. Ipak, nakon što je kvorum utvrđen, kada je krenulo glasanje on je izgubljen i glasanje je odgođeno!

“Naravno da nije dobro da parlament ne funkcionira i da se igraju političke igre. Kvorum je dužnost vladajuće većine i moj zaključak je jasan. Ova zemlja mora ići na nove izbore”, komentirao je za Index Radimir Čačić.

“Tražit ćemo ispis. Izgleda da netko glasa za nekog koga nema u sabornici. Dvaput je provjeren kvorum i utvrđeno je da u sabornici ima 75 zastupnika. Postoji mogućnost da netko stišće gumb na dva mjesta”, kazala nam je Zgrabec.

“Evo. Treći put je utvrđivan kvorum i nemaju ga”, kaže Dragovan.

“Nema Vlade”

Ministar Marić je pobjegao iz sabornice.

“Evidentno je da ne postoji većina i to smo i najavljivali. Ovo je sramota. Vec treći petak za redom nemaju većinu. Ne funkcionira ni vlada ni parlamentana većina. Hrvatska nema ni vladu ni parlamentarnu vecinu. Ovako parlament ne može funkcionirati, a trpe hrvatski građani”, kazao je Dragovan.

“Nije da nemamo većinu. Ne znam zašto neki zastupnici nisu u sabornici. Trebali bi biti prisutni”, komentirao je Tepeš.

“Čut ćete za novu većinu. U sabornici je bio i 76. kolega ali se nije htio prijaviti. Bilo je prijedloga da se ide na ručno brojanje. Sačekajte da vidite našu novu većinu. Uvijek se netko može predomisliti”, najavio je pak Špika.

“Neki su ljudi bolesni, liječnici smo pa ćemo im pomoći da ozdrave. Svi mostovci ce sljedeći petak biti na glasovanju”, kazala je pak MOST-ova Ines Strenja Linić.

Dubravka Jurlina Alibegović nam je kazala da druge zastupnike pitamo zašto nema kvoruma.

Index.hr/ZDanas