fbpx

Šest tisuća trkača na zadarskoj utrci

Prekrasan dan u Zadru obilježio je start globalne utrke Wings for Life World Run točno u 13 sati. Šest tisuća trkača na zadarskom Forumu krenulo je u jedinstveni start s cijelim svijetom.

Jedna od najljepših staza na svijetu ove globalne utrke protegnula se od zadarskog Foruma prema Primoštenu, pod motom “Cijeli svijet za jedan cilj” i ” Trčimo za one koji ne mogu”.

Ukupno je trčalo preko 130 tisuća trkača iz 203 zemlje. Dvanaest zona, šest kontinenata, 33 zemlje i 34 grada svijeta potrčali su u isto vrijeme sada već tradicionalnu godišnju utrku Wings for Life World Run. Danas je prikupljeno nevjerojatnih 6,6 milijuna eura, a stopostotni iznos svih prikupljenih sredstava uložit će se u zakladu Wings for Life i financirati najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

U Zadru je nakon 45 pretrčanih kilometara pobijedila Katarina Lovrantova iz Slovačke, dok je u muškoj konkurenciji s 56 pretrčanih kilometara slavio ambasador utrke i hrvatski Ironman Dejan Patrčević.

U konkurenciji natjecatelja u kolicima pobjednica je i ove godine bila Tatjana Savić (17 kilometara), a u muškoj je konkurenciji najduže prešao Filip Jadrijev (25 kilometara).

Valja napomenuti da je prošlogodišnja pobjednica iz Zadra Nikolina Šustić danas slavila u Norveškoj s pretrčanih 50 kilometara. Naš predstavnik u Indiji Matija Grabrovečki pretrčao je impresivnih 47 kilometara po visokim temperaturama.

Najduže na svijetu trčao je Talijan Giorgio Calcaterra, čak 88 kilometara te u ženskoj konkurenciji Japanka Kaori Yoshida 65 kilometara.

Mnogi sportaši, poznala lica, pjevači, glumci i mnogi drugi danas su odlučili prijeći startnu liniju zadarske utrke, a start su otvorili Luka Šulić i Stjepan Hauser iz dua 2CELLOS, koji su trkače prije toga zagrijali izvedbom himne i hita Smooth Criminal.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

HRT/ZDanas