round image on layout top

Šest tisuća trkača na zadarskoj utrci

9. svibnja 2016. by urednik divider image

Prekrasan dan u Zadru obilježio je start globalne utrke Wings for Life World Run točno u 13 sati. Šest tisuća trkača na zadarskom Forumu krenulo je u jedinstveni start s cijelim svijetom.

Jedna od najljepših staza na svijetu ove globalne utrke protegnula se od zadarskog Foruma prema Primoštenu, pod motom “Cijeli svijet za jedan cilj” i ” Trčimo za one koji ne mogu”.

Ukupno je trčalo preko 130 tisuća trkača iz 203 zemlje. Dvanaest zona, šest kontinenata, 33 zemlje i 34 grada svijeta potrčali su u isto vrijeme sada već tradicionalnu godišnju utrku Wings for Life World Run. Danas je prikupljeno nevjerojatnih 6,6 milijuna eura, a stopostotni iznos svih prikupljenih sredstava uložit će se u zakladu Wings for Life i financirati najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

U Zadru je nakon 45 pretrčanih kilometara pobijedila Katarina Lovrantova iz Slovačke, dok je u muškoj konkurenciji s 56 pretrčanih kilometara slavio ambasador utrke i hrvatski Ironman Dejan Patrčević.

U konkurenciji natjecatelja u kolicima pobjednica je i ove godine bila Tatjana Savić (17 kilometara), a u muškoj je konkurenciji najduže prešao Filip Jadrijev (25 kilometara).

Valja napomenuti da je prošlogodišnja pobjednica iz Zadra Nikolina Šustić danas slavila u Norveškoj s pretrčanih 50 kilometara. Naš predstavnik u Indiji Matija Grabrovečki pretrčao je impresivnih 47 kilometara po visokim temperaturama.

Najduže na svijetu trčao je Talijan Giorgio Calcaterra, čak 88 kilometara te u ženskoj konkurenciji Japanka Kaori Yoshida 65 kilometara.

Mnogi sportaši, poznala lica, pjevači, glumci i mnogi drugi danas su odlučili prijeći startnu liniju zadarske utrke, a start su otvorili Luka Šulić i Stjepan Hauser iz dua 2CELLOS, koji su trkače prije toga zagrijali izvedbom himne i hita Smooth Criminal.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

HRT/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr