round image on layout top

Šest tisuća trkača na zadarskoj utrci

9. svibnja 2016. by urednik divider image
PXL_080516_12967816.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Prekrasan dan u Zadru obilježio je start globalne utrke Wings for Life World Run točno u 13 sati. Šest tisuća trkača na zadarskom Forumu krenulo je u jedinstveni start s cijelim svijetom.

Jedna od najljepših staza na svijetu ove globalne utrke protegnula se od zadarskog Foruma prema Primoštenu, pod motom “Cijeli svijet za jedan cilj” i ” Trčimo za one koji ne mogu”.

Ukupno je trčalo preko 130 tisuća trkača iz 203 zemlje. Dvanaest zona, šest kontinenata, 33 zemlje i 34 grada svijeta potrčali su u isto vrijeme sada već tradicionalnu godišnju utrku Wings for Life World Run. Danas je prikupljeno nevjerojatnih 6,6 milijuna eura, a stopostotni iznos svih prikupljenih sredstava uložit će se u zakladu Wings for Life i financirati najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

U Zadru je nakon 45 pretrčanih kilometara pobijedila Katarina Lovrantova iz Slovačke, dok je u muškoj konkurenciji s 56 pretrčanih kilometara slavio ambasador utrke i hrvatski Ironman Dejan Patrčević.

U konkurenciji natjecatelja u kolicima pobjednica je i ove godine bila Tatjana Savić (17 kilometara), a u muškoj je konkurenciji najduže prešao Filip Jadrijev (25 kilometara).

Valja napomenuti da je prošlogodišnja pobjednica iz Zadra Nikolina Šustić danas slavila u Norveškoj s pretrčanih 50 kilometara. Naš predstavnik u Indiji Matija Grabrovečki pretrčao je impresivnih 47 kilometara po visokim temperaturama.

Najduže na svijetu trčao je Talijan Giorgio Calcaterra, čak 88 kilometara te u ženskoj konkurenciji Japanka Kaori Yoshida 65 kilometara.

Mnogi sportaši, poznala lica, pjevači, glumci i mnogi drugi danas su odlučili prijeći startnu liniju zadarske utrke, a start su otvorili Luka Šulić i Stjepan Hauser iz dua 2CELLOS, koji su trkače prije toga zagrijali izvedbom himne i hita Smooth Criminal.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

HRT/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar