round image on layout top

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili prvo mjesto na regati Svjetskog jedriličarskog kupa

2. svibnja 2016. by urednik divider image

Regata u Hyeresu je najprestižnija u kalendaru Svjetskog kupa pa je nakon ovogodišnjeg svjetskog zlata i europskog srebra ovaj uspjeh potvrda sjajne forme zadarskog dvojca

Šime Fantela i Igor Marenić drugu godinu zaredom osvojili su prvo mjesto u klasi 470 na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u francuskom Hyeresu. Zadrani su u konkurenciji 39 posada nakon trećeg mjesta prvog dana regate, u nastavku natjecanja bili sve bolji, a zlato su osigurali praktično i prije jučerašnjeg plova za odličja budući da su imali 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Australce Mathewa Belchera i Williama Ryana.

Redoslijed se, očekivano, nije promijenio ni nakon plova za odličja, pa su Australci, inače veliki rivali zadarskoj posadi, ostali na 15 bodova zaostatka. U osam kvalifikacijskih plovova posada Sv. Krševana upisala je dva prva i dva druga mjesta te po jedno treće, četvrto, šesto i 12 mjesto, koje su odbacili kao najlošiji rezultat. U plovu za odličja Fantela i Marenić bili su peti, više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Regata u Hyeresu je najprestižnija u kalendaru Svjetskog kupa pa je nakon ovogodišnjeg svjetskog zlata i europskog srebra ovaj uspjeh potvrda sjajne forme zadarskog dvojca.

U Hyeresu su nastupili i Pavle Kostov i Petar Cupać koji su se natjecali u svojoj klasi 49er i upisali jedan od svojih najboljih plasmana. Posada Uskoka u ukupnom redoslijedu bila je osma (132 negativna boda) među 40 posada i nakon duže vremena uspjela izboriti plov za odličja u kojem su također bili osmi. U 11 kvalifikacijskih plovova Kostov i Cupać najbolji rezultat, treće mjesto, upisali su u trećem plovu. Najlošiji doseg, koji im je odbačen u konačnom redoslijedu, bilo je 27. mjesto u osmom plovu. Natjecanjem su dominirali Novozelanđani Peter Burling i Bair Tuke koji su upisali još jednu pobjedu (52 negativna boda).

Zadarski list/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom najnovijih događaja oko luke Gaženica, reagirao je županijski...

read more

OPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr