round image on layout top

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili prvo mjesto na regati Svjetskog jedriličarskog kupa

2. svibnja 2016. by urednik divider image

Regata u Hyeresu je najprestižnija u kalendaru Svjetskog kupa pa je nakon ovogodišnjeg svjetskog zlata i europskog srebra ovaj uspjeh potvrda sjajne forme zadarskog dvojca

Šime Fantela i Igor Marenić drugu godinu zaredom osvojili su prvo mjesto u klasi 470 na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u francuskom Hyeresu. Zadrani su u konkurenciji 39 posada nakon trećeg mjesta prvog dana regate, u nastavku natjecanja bili sve bolji, a zlato su osigurali praktično i prije jučerašnjeg plova za odličja budući da su imali 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirane Australce Mathewa Belchera i Williama Ryana.

Redoslijed se, očekivano, nije promijenio ni nakon plova za odličja, pa su Australci, inače veliki rivali zadarskoj posadi, ostali na 15 bodova zaostatka. U osam kvalifikacijskih plovova posada Sv. Krševana upisala je dva prva i dva druga mjesta te po jedno treće, četvrto, šesto i 12 mjesto, koje su odbacili kao najlošiji rezultat. U plovu za odličja Fantela i Marenić bili su peti, više nego dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Regata u Hyeresu je najprestižnija u kalendaru Svjetskog kupa pa je nakon ovogodišnjeg svjetskog zlata i europskog srebra ovaj uspjeh potvrda sjajne forme zadarskog dvojca.

U Hyeresu su nastupili i Pavle Kostov i Petar Cupać koji su se natjecali u svojoj klasi 49er i upisali jedan od svojih najboljih plasmana. Posada Uskoka u ukupnom redoslijedu bila je osma (132 negativna boda) među 40 posada i nakon duže vremena uspjela izboriti plov za odličja u kojem su također bili osmi. U 11 kvalifikacijskih plovova Kostov i Cupać najbolji rezultat, treće mjesto, upisali su u trećem plovu. Najlošiji doseg, koji im je odbačen u konačnom redoslijedu, bilo je 27. mjesto u osmom plovu. Natjecanjem su dominirali Novozelanđani Peter Burling i Bair Tuke koji su upisali još jednu pobjedu (52 negativna boda).

Zadarski list/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr