round image on layout top

Sud raspravlja o optužnici protiv Sinovčića

13. svibnja 2016. by urednik divider image

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u petak bi trebalo raspravljati o optužnici protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega se tereti da je nezakonitu zaradu stekao u i predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotakao Uskok.

Posljednja sjednica optužnog vijeća odgođena je 19. travnja zbog nedolaska predstavnika Sinovčićeve tvrtke VOX koja je optužena kao pravna osoba pa je sudac Zdravko Majerović novu sjednicu sazvao za petak u 12,15 sati.

Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan nakon posljednjeg je ročišta kazao da, osim neuredne dostave poziva predstavniku tvrtke VOX, ni on kao branitelj nije primio optužnicu pa na nju nije mogao odgovoriti. Zbog toga, ali i učestale prakse da se odvjetnici optuženih žale na zakonitost dokaza prikupljenih u istrazi postoji mogućnost da i ova sjednica bude odgođena, odnosno da sud ne donese odluku o osnovanosti Uskokove optužnice.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

Uskok tvrdi da su u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

HRT/ZDanasDRAMA U GAŽENICI...

Prema informacijama očevidaca koji su ih razmjenjivali na društvenim...

read more

Marko Pupić Bakrač...

Marko Pupić Bakrač prijavio je Državnom izbornom povjerenstvu da HDZ...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem se danas oglasio Marko Pupić Bakrač, kandidat za župana Akcije...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar