round image on layout top

TOTALNI KAOS Ministri ne znaju kada će glasati: “Premijer ništa nije javio”

27. svibnja 2016. by urednik divider image
Sjednica-Vlade-vlada-RH-864x600_c

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić u razgovoru za Index rekao je da se još uvijek ne zna kad će točno biti telefonska sjednica Vlade na kojoj će se članovi izjasniti o Tomislavu Karamarku. Kazao je kako se još uopće nije govorilo o točnom terminu te da čeka poziv premijera Oreškovića. Iako je bilo najavljivano da će se sjednica održati u 10 sati, to se nije dogodilo, a ministri još uvijek ne znaju kada će ih premijer nazvati.”Ja čekam sjednicu kad bude, oko termina nismo ni raspravljali, čekam da mi jave iz ureda premijera jer je on taj koji određuje kad će se sjednica održati”, kazao je Panenić.

Na upit znači li ovo pad Vlade, kazao je kako smatra da se ne treba govoriti o padu Vlade jer da ona dobro funkcionira.

“Vlada dobro funkcionira”

“Mislim da nema pada Vlade, sve između ministara dobro funkcionira i Vlada može funkcionirati. Ovo izglasavanje povjerenja Karamarku samo znači biti dosljedan, ne možemo miješati politiku i privatne interese, to je nemoguća misija.

Svaki član Vlade glasa po svojoj savjesti, ne želim utjecati na odluke HDZ-ovih ministara, niti da oni na moje. Mi smo postavili stajalište da je neprihvatljiv nastavak ovakvog funkcioniranja. Većina će odlučiti, no Sabor daje posljednju odluku.

Ne vidim ništa sporno, glasajmo, odluka će biti onakva kakva bude. Mi dajemo očitovanje prema Saboru, a on donosi konačnu odluku. Mi ionako ne donosimo konačnu odluku, mi samo donosimo stajalište Vlade”, kazao je Panenić.

MOST ima čvrsto stajalište

Što se tiče MOST-ovih stajališta, ono je tvrdi Panenić, jasno i usuglašeno od strane svih MOST-ovaca.

Na upit što je s Jurom Martinovićem, kazao je kako on osobno nije upoznat s tim da će Juro Martinović imati izdvojeno stajalište.

Index je kontaktirao i glasnogovornicu Vlade koja nam također nije znala reći kada će se održati sjednica na kojoj se odlučuje o smjeni Tomislava Karamarka.

Index.hr/ZDanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar