fbpx

Zadar dobio svoje poštanske marke

Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini, što je bio povod za izradu prigodnih poštanskih maraka s motivima grada – pojašnjavaju iz Hrvatske pošte. Svečanost večeras u 18 sati na Pozdravu suncu.

Hrvatska pošta poziva na promociju dviju prigodnih poštanskih maraka iz serije Hrvatski turizam – Zadar. Motivi poštanskih maraka prikazuju dva arhitektonska remek-djela zadarske rive: Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Svečanost će se održati u srijedu, 1. lipnja 2016. godine u 18 sati uz instalaciju Pozdrav Suncu, Krešimirova obala bb, 23000 Zadar.

Prikazani Pozdrav Suncu i Morske orgulje

Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini, što je bio povod za izradu prigodnih poštanskih maraka s motivima ovoga grada. Hrvatska pošta tako će pustiti u optjecaj marke kojima se slavi hrvatski turizam, a ove godine serija maraka Hrvatski turizam promiče ljepote Zadra. Motivi prigodnih maraka, koje će biti u optjecaju od 1. lipnja, jesu Morske orgulje i Pozdrav Suncu.

Dizajnerica maraka je Zadranka Ljubica Marčetić-Marinović, a marke što ih je oblikovala otisnute su u nakladi od 100 tisuća primjeraka po motivu. Nominalna vrijednost marke s motivom Pozdrava Suncu je 2,80 kn, a vrijednost marke s motivom Morskih orgulja je 4,60 kn. Marke su izdane u arčićima od 10 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Žig prvog dana bit će u uporabi 1. i 2. lipnja u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13. Sva izdanja maraka mogu se kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte, www.epostshop.hr.

Djela nagrađivanog arhitekta Nikole Bašića velika su turistička atrakcija, a s vremenom su postala i simboli grada. Svatko tko se nađe u Zadru prošetat će njegovom rivom i tako sigurno vidjeti Pozdrav Suncu i čuti Morske orgulje – navode u Hrvatskoj pošti.

HRT/ZDanas