fbpx

Zadarski HDZ razočaran rezultatima Općeg sabora stranke

Kandidati iz Dalmacije loše su prošli na subotnjem Općem saboru HDZ-a, stav je predsjednika zadarskog HDZ-a Jose Nekića. Podsjetimo, od 10 novoizabranih članova Predsjedništva HDZ-a tek su dvojica iz Dalmacije, a od šest potpredsjednika niti jedan ne živi u Dalmaciji.

Zadarski dožupan Božidar Longin i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja jedini su članovi Predsjedništva HDZ-a iz Dalmacije, odlučeno je na 17. Općem saboru te stranke. Premalo za prostor koji je pokretačka snaga HDZ-a, jasan je predsjednik zadarskog HDZ-a Joso Nekić:

Što se tiče kandidata iz čitave Dalmacije, mogu reći da su loše prošli, upravo zato što je Dalmacija imala uvijek odlične rezultate.

Nema HDZ ni potpredsjednika s juga. Ivana Maletić i Josip Bilaver, rodom Dalmatinci, već dugo ne žive tu, a zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta više nije potpredsjednik stranke. Božidar Longin smatra kako su krivi izaslanici koji se nisu pojavili na Općem saboru, a Nekić dodaje kako oni koji su se pojavili – nisu obavili dobar posao:

Izaslanici nisu uvažavali rad na terenu i ljude koji donose najviše mandata.

Ovo je samo svojevrsni nastavak priče koja je počela još listama za parlamentarne izbore kada se na listi Domoljubne koalicije u IX. izbornoj jedinici od Zadrana našao samo Božidar Kalmeta:

Pa ovo je nešto što se proteže i ja mogu samo reći da sam tom činjenicom razočaran kao Zadranin i mislim da ona nije dobra za čitavu stranku jer ako govorimo o Zadru kao utvrdi HDZ-a, onda bi to trebalo na neki način i pokazati. Ovdje vidimo da se to ne pokazuje. U svakom slučaju, to je samo za nas Zadrane jedan dodatni motiv.

Kada je u pitanju priča o “šalabahterima” na saboru HDZ-a, Nekić tvrdi kako su mediji prenapuhali cijelu priču, dok Longin navodi kako nije vidio nikakve ceduljice s imenima kandidata kao i da mu nitko, nakon 27 godina u stranci, ne sugerira kome će dati svoj glas.

HRT/ZDanas