round image on layout top

Zadarski HDZ razočaran rezultatima Općeg sabora stranke

30. svibnja 2016. by urednik divider image

Kandidati iz Dalmacije loše su prošli na subotnjem Općem saboru HDZ-a, stav je predsjednika zadarskog HDZ-a Jose Nekića. Podsjetimo, od 10 novoizabranih članova Predsjedništva HDZ-a tek su dvojica iz Dalmacije, a od šest potpredsjednika niti jedan ne živi u Dalmaciji.

Zadarski dožupan Božidar Longin i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja jedini su članovi Predsjedništva HDZ-a iz Dalmacije, odlučeno je na 17. Općem saboru te stranke. Premalo za prostor koji je pokretačka snaga HDZ-a, jasan je predsjednik zadarskog HDZ-a Joso Nekić:

Što se tiče kandidata iz čitave Dalmacije, mogu reći da su loše prošli, upravo zato što je Dalmacija imala uvijek odlične rezultate.

Nema HDZ ni potpredsjednika s juga. Ivana Maletić i Josip Bilaver, rodom Dalmatinci, već dugo ne žive tu, a zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta više nije potpredsjednik stranke. Božidar Longin smatra kako su krivi izaslanici koji se nisu pojavili na Općem saboru, a Nekić dodaje kako oni koji su se pojavili – nisu obavili dobar posao:

Izaslanici nisu uvažavali rad na terenu i ljude koji donose najviše mandata.

Ovo je samo svojevrsni nastavak priče koja je počela još listama za parlamentarne izbore kada se na listi Domoljubne koalicije u IX. izbornoj jedinici od Zadrana našao samo Božidar Kalmeta:

Pa ovo je nešto što se proteže i ja mogu samo reći da sam tom činjenicom razočaran kao Zadranin i mislim da ona nije dobra za čitavu stranku jer ako govorimo o Zadru kao utvrdi HDZ-a, onda bi to trebalo na neki način i pokazati. Ovdje vidimo da se to ne pokazuje. U svakom slučaju, to je samo za nas Zadrane jedan dodatni motiv.

Kada je u pitanju priča o “šalabahterima” na saboru HDZ-a, Nekić tvrdi kako su mediji prenapuhali cijelu priču, dok Longin navodi kako nije vidio nikakve ceduljice s imenima kandidata kao i da mu nitko, nakon 27 godina u stranci, ne sugerira kome će dati svoj glas.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr