fbpx

A.K.A Crescendo na Narodnom trgu otvara sezonu koncerata

Sjajan uvod u novu zadarsku sezonu koncerata i događanja na otvorenom: jedini hrvatski sveučilišni a cappella sastav “A.K.A. Crescendo” zapjevat će večeras na Narodnom trgu od 21 sati i time najaviti veliko finale hrvatskog “Supertalenta”! Prije nego 12. lipnja 11 zadarskih studenata krene u lov na laskavu titulu “Supertalenta”, poslušajmo njihove najpoznatije obrade “Kalelarga”, “Tango”, “Wake Me Up”, “Stand By Me” i “Hello”, a samo dan nakon njihovog zadarskog nastupa možete na istom mjestu uživati u nastupu švedskog zbora učenika umjetničke škole “Boras” koji će izvesti prerade besmrtne grupe “Abba”.

Od 7. do 10. lipnja Trg Petra Zoranića ugostit će “Etno dane Zadarske županije”, a 11. lipnja na Narodnom trgu održat će se uvodna večer 6. “Zadar tango festivala” (20:30). Klapa “Kontrada” pivat će 13. lipnja na Narodnom trgu (21:00), a biogradsko-zadarski “A.J. Jazz Trio” predstavit će autorski materijal u rasponu od swinga i bossa nove do modalnog i free jazza 21:00). Vili Kalmeta i grupa “More” svirat će i pjevati na Narodnom trgu 15. lipnja od 21 sati, a sutradan u isto vrijeme na terasi Muzeja antičkog stakla bit će predstavljen program 6. “Zadar tango festivala”.

16. lipnja na Trgu Petra Zoranića bit će održan četvrti po redu festival “Zadar Classic Open Air” kao dio akcije “Želimo i trebamo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači” koju provodi “Lions klub Zadar”. Ove godine održat će se 13 koncerata na kojima će se prikupljati dobrovoljni prilozi, a sva sredstva namijenjena su uređenju nekad kultne zadarske koncertne dvorane. Sljedećeg dana na Kalelargi startat će i prva ovogodišnja “Feštica petkom”, a cjelokupan program događanja tijekom lipnja i srpnja izlazi iz tiska i bit će dostupan u Turističko-informativnim centrima Turističke zajednice Grada Zadra, kao i na www.zadar.travel – službenoj web stranici TZGZ.