fbpx

AFERA REMORKER Sud ponovno bez odluke o Kalmeti

Optužno vijeće Županijskoga suda ponovno nije odlučilo hoće li prihvatiti ili odbiti optužnicu u aferi Remorker.

USKOK, podsjetimo, tereti Kalmetu da je povezao ljude iz svojeg tadašnjeg ministarstva, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta radi izvlačenja milijuna kuna iz tih tvrtki. Uz Kalmetu optužnicom je obuhvaćeno još 12 okrivljenika, među kojima je i Zdravko Livaković.

Na današnjem je ročištu obrana Zdravka Livakovića tražila izdvajanje iz spisa dokaza – svjedočenja Drage Tadića koji je, među ostalima, teretio i Livakovića.

Tadić je zbog svjedočenja dobio ‘oprosnicu’ jer se DORH obvezao kako ga neće kazneno goniti ako im ispriča sve što zna o slučaju Remorker.

Obrana Livakovića smatra da je to bilo nezakonito, pa će o zahtjevu za izdvajanje toga dokaza sud odlučivati u ponedjeljak, 6. lipnja.

Optužnica je podignuta prije godinu dana, no odluka o pravomoćnosti još se čeka. Kalmeta je nakon podizanja optužnice najavio da će podnijeti ostavku potvrdi li sud optužnicu.
Podsjetimo, početkom svibnja, a zbog neuredne dostave poziva bivšem čelniku HAC-a Mariu Lovrinčeviću zagrebački Županijski sud nije raspravljao o optužnici protiv zadarskog gradonačelnika.