round image on layout top

AKCIJA MLADIH Dobili smo odgovor javne pravobraniteljice u vezi slučaja Rena Sinovčića

7. lipnja 2016. by urednik divider image

Klub Akcije mladih u Zadarskoj županiji 22. travnja prijavom javnoj pravobraniteljici reagirao je na činjenicu da se u sklopu održavanja ovogodišnjih Županijskih dana, na manifestaciji 9. prvenstva dječjih vrtića Zadarske županije dogodio ogroman propust organizatora (Zadarske županije op.a.), pa je djeci vrtićke dobi medalje službeno dodjeljivao Reno Sinovčić i kasnije se s djecom fotografirao za medije.

Podsjećamo da je Akcija mladih već puno ranije reagirala na činjenicu da Reno Sinovčić uz potporu vladajuće stranke u Zadru i Zadarskoj županiji i nadalje neometano obnaša dužnost predsjednika Športske zajednice Zadarske županije pitajući se koga tamo predstavlja, kad mu je zbog ozbiljnih istraga pod kojima se nalazi na snazi suspenzija obnašanja sportskih dužnosti?

Ili vladajuća stranka misli da se zakoni još mogu proizvoljno tumačiti shodno njihovoj volji i uzurpiranim pozicijama na kojima su se našli?

Akcija mladih zalaže se za odnose u društvu gdje će zakoni i pravila vrijediti za sve jednako, gdje neće biti posebnih tumačenja i izbjegavanja za one koji su u vezi i poslovnim odnosima sa strankama na vlasti.

Naša borba za takvo uređeno društvo nije lagodna niti bezopasna, ali smatramo da smo dužni reagirati jer ako nećemo mi svi – tko će? Svakome od nas dužnost je biti odgovoran i slobodan građanin koji se na svom poslu, na funkciji na koju je izabran i svugdje u svom djelovanju, zalaže za napredak društva i ispravljanje negativnosti.

Sa zadovoljstvom vidimo da su moguće pozitivne promjene našeg društva.

Na našu zadnju prijavu u vezi djece dobili smo odgovor javne pravobraniteljice doc. dr. sc. Ivane Milas Klarić sa obavijesti da će se uključiti u praćenje slučaja, te da će zatražiti očitovanja Policijske uprave zadarske, Državnog odvjetništva RH i sportske inspekcije, što pozdravljamo i podupiremo, te se svi koji rade za napredak društva mogu pouzdati u našu pomoć i sudjelovanje!

(Obavijest Državne pravobraniteljice prosljeđujemo u nastavku na uvid medijima).


DPR-004-01/16-0049

Zagreb, 31. svibnja 2016.

Klub Akcije mladih

Zadarske županije

n/p gđa Marjana Botić, predsjednica

marjanaseseljabotic@gmail.com

Poštovana gospođo Botić,

Zaprimili smo Vašu pritužbu kojom ukazujete na sumnju u zlouporabu djece vrtićke dobi.

Zahvaljujemo na dostavljenim informacijama a koje su nam značajne radi praćenja pojava i načina povreda prava i interesa djece. Ujedno Vas obavještavamo da smo se na temelju Vaših navoda uključili u praćenje slučaja te da smo od Policijske uprave zadarske, Državnog odvjetništva RH i sportske inspekcije zatražili izvješća.

S poštovanjem,

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

doc.dr.sc. Ivana Milas KlarićU KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more

Hrvatska će postati...

Europska komisija (EK) je u svibnju objavila, a i nedavno u Zagrebu predstavila...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr