round image on layout top

Akcija Mladih šalje javni apel o trenutnom zaustavljanju procesa dok se krizna politička situacija ne razriješi

8. lipnja 2016. by urednik divider image

Akcija mladih iznenađena dubinom da li nesnalaženja da li drugih namjera Premijera i ministrica i ministara Vlade RH, koji u aktualnoj situaciji praktičnog nepostojanja političke i bilo kakve moralne osnove za odlučivanje o vitalnim interesima Republike Hrvatske praktično uzurpiraju pravo odlučivanja i time krše volju građanki i građana RH – šalje javni apel o trenutno m zaustavljanju ovih procesa dok se krizna politička situacija ne razriješi.


Dopis poslan Vladi RH kao javni apel je u nastavku:

Klub Akcije mladih i nezavisnih članova Skupštine Zadarske županije
Božidara Petranovića 8
23 000 Zadar

Vlada Republike Hrvatske

Trg svetog Marka 2
10 000 Zagreb
Hrvatska

Predmet: Izričito protivljenje pravu odlučivanja Vlade Republike Hrvatske o meritumu točaka 8, 9, 23. i ostalih točaka dnevnog reda 27. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Poštovane, poštovani,

Klub Akcije mladih i nezavisnih članova Skupštine Zadarske županije izražava izričito protivljenje odlučivanju Vlade Republike Hrvatske o meritumu točaka 8, 9, 23. i ostalih točaka dnevnog reda 27. sjednice Vlade Republike Hrvatske u aktualnoj situaciji za Republiku Hrvatsku.

Sporimo da u ovoj situaciji Premijer i Ministri imaju mandat građanki i građana Republike Hrvatske o odlučivanju o davanju dugoročnih koncesija za istraživanje ugljikovodika na kopnenom području RH, o davanju poljoprivrednog i drugog zemljišta, te šuma za promjenu namjene, ali i sve druge odluke budući da je evidentno da Vlada ne funkcionira za nas kao građanke i građane Republike Hrvatske, pa sumnjamo da se štite nečiji drugi interesi osobito krupnog (stranog) kapitala.

Akcija mladih stoga poziva sve ministre da se vođeni moralom i zdravim razumom odreknu prava konzumacije glasovanja o svim točkama kojima se ugrožavaju interesi građanki i građana Republike Hrvatske, te da odreknu pravo Premijeru (koji note bene za to nema nikakav politički legitimitet) da slično kao u slučaju prodaje državnih udjela Končara d.d, posegne za hrvatskim zemljištem, šumama, vodama i drugim bogatstvima.

Akcija mladih spremna je provesti sve pravne postupke na raspolaganju prema svakome tko se ogluši na ovaj javni apel, s ciljem da ako treba izložimo u ime svih građanki i građana koji nas masovno podržavaju ovaj problem pred institucijama EU, osobito Europskim sudom za ljudska prava, budući da smo svjesni da aktualna situacija u Republici Hrvatskoj Vladi RH ne omogućuje donošenje ovako ozbiljnih odluka u trenutku duboke krize i nepostojanja većine u Saboru RH, pa se bilo kakve odluke ove prirode smatraju uzurpacijom političkih i drugih prava građanki i građana Republike Hrvatske zagarantiranih Ustavom Republike Hrvatske.

U Zadru, 8. lipnja 2016.MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr