round image on layout top

AKCIJA MLADIH ZADAR O PLANU GOSPODARENJA OTPADA Moramo trpiti ogromne pritiske dobro uhljebljenih, organiziranih grupacija kojima je jedini cilj da je otpada sve više

30. lipnja 2016. by urednik divider image

Akcija mladih Zadar sukladno svojoj orijentaciji prema društveno odgovornom i nepljačkaškom gospodarstvu podupire Plan gospodarenja otpadom za razdoblje do 2022. godine koji je MOSTOV ministar prof. dr. sc. Slaven Dobrović dostavio u javnu raspravu i predočio svoj zainteresiranoj javnosti.

Nakon ministara prijašnjih Vlada, osobito ministra M. Zmajlovića, koji su bili potpuno nesvjesni i nesposobni uspostaviti jedini mogući pristup otpadu koji predstavlja trajno i za Hrvatsku kao turističku i još relativno očuvanu državu, jedino logično rješenje: kontinuirani rad na smanjivanju količina otpada – dobili smo ministra potpuno svjesnog i sposobnog provesti koncept kružne ekonomije u kojem se otpad smanjuje, reciklira, oporabljuje i u konačnici manje opterećuje gospodarstvu uz znatne gospodarske dobiti!

Ali ne: i SDP prije i HDZ sada, preko nestručnih neradiša i ostalih predstavnika tzv. regionalnih centara za gospodarenje otpadom (CGO), što je zapravo ime za uguravanje ogromnih količina smeća u skupo i uz našu poznatu građevinsku mafiju megaskupo izgrađene CGOe, uporno opstruiraju jedino moguće rješenje za Hrvatsku – smanjivanje količina smeća dobro u civiliziranim državama poznatim tehnikama!

Umjesto da rade na zajedničkom konsenzusu svih građana RH, da smanjimo količine otpada sukladno zakonu, da skinemo ogroman teret sa komunalnih društava koja će zahvaljujući CGOima morati i do 300% poskupiti cijenu prikupljanja otpada, umjesto da sami sebe organiziramo, educiramo… – mi moramo trpiti ogromne pritiske dobro uhljebljenih, organiziranih grupacija kojima je jedini cilj da je otpada sve više (da, nije isključeno da se planira i njegov uvoz!) budući da im je jedini cilj u maloj Hrvatskoj sa 4 milijuna stanovnika i ovo nešto stihijskog turizma jedva 65 dana godišnje, izgraditi riječju i brojkom 13, hej trinaest skupih, nepotrebnih megapostrojenja za preradu smeća!NARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr