round image on layout top

BALENOVIĆ Ako ministar Panenić ima poštene namjere, mora me vratiti u Inu!

9. lipnja 2016. by urednik divider image

Povodom održavanja Glavne skupštine INE i odluke Vlade RH da predloži tri nova člana u NO INE, oglasila se predsjednica udruge „Zviždač“ Vesna Balenović:
Čestitam na izboru novim članovima NO INE Damiru Vanđeliću, menadžeru iz ADRIS-a, Dariju Čehiću, odvjetniku iz Poreča i Luki Buriloviću, predsjedniku Hrvatske gospodarske komore. Vjerujem da se Vlada vodila visokim kriterijima pri odabiru novih članova, unatoč činjenici da izabrani nemaju prethodno iskustvo u naftnom biznisu. Među vodećim kriterijima vjerujem da je svakako bila iskrena spremnost za zaštitom narušenih hrvatskih nacionalnih interesa u INI.
Prošli tjedan razgovarala sam s ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem, koji je izjavio da moj povratak u INU nije moguć prije završetka arbitražnog postupka!? Doista ne znam koja je poveznica mog povratka u INU s arbitražnim postupkom između INE i MOL-a? Jeli u pitanju nerazumjevanje problema ili pokušaj daljnjeg odugovlačenja moje kalvarije i zaštite vinovnika moje kaznene prijave? Ako ministar Panenić ima poštene namjere, mora me vratiti u INU! Nadam se da neće biti tek jedan u nizu, koji je došao na poziciju da bi INU ogolio, a ne sačuvao!
Pitam se hoće li novoizabrani predsjednik Glavne skupštine INE ministar Panenić prepoznati i priznati pozitivnu ulogu zviždača u Hrvatskoj? Smatra li ministar Panenić da zviždače treba kažnjavati otkazima ili se zalagati za njihovu bezuvjetnu zaštitu? Odnos političkih elita prema zviždačima najbolji je pokazatelj iskrenosti zalaganja za nacionalne interese. U svim pravno uređenim državama zviždače cijene i uvažavaju., a zašto tako nije u Hrvatskoj mogu samo nagađati. Svakim danom iznova svjedočimo kako se s nevjerojatnom lakoćom u sam politički vrh uspijevaju probiti pojedinci, kojima bi u bilo kojoj pravno uređenoj državi sudili za veleizdaju i kriminal. Takvoj eliti sigurno zviždači nisu poželjni partneri!
Moram podsjetiti da je DORH potvrdio točnost navoda moje kaznene prijave o postojanju kriminala u INI. Ako ministar Panenić iskreno želi zaštititi nacionalne interese u INI, onda bi mu jedan od prvih poteza trebao biti moj povratak. Ja sam se dokazala u borbi protiv kriminala, a ministar bi svojim postupcima i odlukama to tek trebao dokazati. Preostaje nam vidjeti kome će se ministar Panenić prikloniti, dosadašnjem kontinuitetu devastacije i pljačke INE ili zaštiti interesa naše nacionalne naftne kompanije, pravdi i poštenju?

Vesna Balenović
Predsjednica udruge Zviždač.Marjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr