round image on layout top

BEZ OBJAŠNJENJA Otkazana sutrašnja sjednica Vlade, ne zna se ni kada će biti sljedeća

14. lipnja 2016. by urednik divider image
Zagreb, 08.06.2016 - Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač tijekom sjednice Vlade RH.
foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade za Index su kazali da ne znaju ni kada se trebala održati. “Ne znamo ni kada je sjednica trebala biti ni kada će se održati”, kazali su nam u uredu za odnose s javnošću.

Podsjetimo, danas se u Vladi sastao uži kabinet, na kojem su uz premijera Tihomira Oreškovića i potpredsjednika Bože Petrova bili i HDZ-ovi i Mostovi ministri. Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko nije se pojavio.

Zasad nije poznato zašto je otkazana sjednica.

Što dalje?

Prema Poslovniku, sjednice Vlade saziva premijer koji predlaže dnevni red, predsjeda sjednicama, te potpisuje akte koje ona donosi. Također, Poslovnik propisuje da pisani poziv za sjednicu Vlade s prijedlogom dnevnog reda i materijalima koji sadrže stajališta i prijedloge, glavni tajnik Vlade upućuje članovima Vlade 24 sata prije održavanja sjednice.

Vlada je trebala održati sjednicu uoči saborske rasprave o opozivu premijera Tihomira Oreškovića, koji je HDZ zatražio 8. lipnja. Za očitovanje o prijedlogu opoziva Vlada je imala osam dana, dakle do četvrtka, no ne očituje li se do tog roka, Sabor će i bez toga moći raspravljati i glasovati o opozivu.

Hoće li se Vlada uopće očitovati o prijedlogu HDZ-a ovisit će očito o volji premijera Oreškovića. Prilikom utvrđivanja dnevnog reda i drugi članovi Vlade mogu predložiti izmjene dnevnog reda, no da bi se to učinilo, nužno je da premijer sazove sjednicu.

Prihvati li Sabor prijedlog HDZ-a, koji premijera optužuje da se, umjesto gospodarstvom, bavio kadroviranjem u represivnom aparatu te da je politizirao SOA-u, što je, po njihovu mišljenju, uvod u “pokušaj uspostave kancelarske diktature uz pomoć represivnog sustava”, zajedno s premijerom past će i Vlada.

Index.hr/ZDanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar