round image on layout top

BRITANSKI TURIST ZAHVALAN ZADARSKIM TAKSISTIMA “Ne želim kući iz Zadra!”

8. lipnja 2016. by urednik divider image
Screen Shot 2016-06-08 at 12.03.07

Taksisti sa zadarske zračne luke, njih 45, junaci su priče koja je postala hit na društvenim mrežama. Ni trena nisu razmišljali treba li pomoći mladom britanskom turistu Leonu Mitchellu, koji je spletom okolnosti ostao bez novca.

Samo s putovnicom i avionskom kartom, Leon nakon propaloga odmora u Novalji, nije imao drugoga izbora nego osam dana do leta za Englesku boraviti na zadarskoj Zračnoj luci. Iako su ga tamo „tetošili“ policija i aerodromsko osoblje, pravu pomoć pružili su mu taksisti.

U kratkom vremenu smo skupili nešto novca, nazvali hostel, rezervirali mu sobu, kasnije otišli do njega i rekli da smo mu uzeli smještaj i da će biti u Zadru. Rasplakao se. Dečko je plakao pet minuta. Nije mogao vjerovati da mu se tako nešto dogodilo, ispričao nam je mladi taksist Ivan Grgić.

Mladi taksisti nisu samo osvjetlali obraz hrvatskome turizmu, nego i dobili novoga prijatelja. Leon s novim prijateljima ostaje u Zadru do nedjelje. Nakon svega što mu se dogodilo kaže kako je najvažnije što je stekao nove prijatelje. Dobio sam toliko ljubavi, da to ne mogu objasniti. Jer, u mojoj zemlji nitko nije takav. Nitko vas ne bi primio u kuću na nekoliko dana, bez obzira što biste inače bili pet-deset-petnaest dana na aerodromu, rekao nam je Leon.

Kada ne voze turiste i druge putnike sa zadarskoga aerdroma – taksisti se druže s Leonom. Želja mu je da i ih ugosti kod sebe u Britaniji. U svakom slučaju, već iduće ljeto ponovno je u Zadru. Više ne želim kući. Jednostavno ne želim kući. Ovakve stvari se ne uče. Ne može se nekoga naučiti da bude divan, dodaje mladi Britanac.

Do nedjelje je njegov dom Omladinski hostel, a Zadar zauvijek u srcu.

HRT/ZDanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar