round image on layout top

INVESTICIJSKE PREVARE Karlo Uremović i Marjan Miletić sa poduzetnikom iz Njemačke nastavljaju prevare po Hrvatskoj!

14. lipnja 2016. by urednik divider image

Kako smo već pisali niz tekstova o investicijskim prevarama Karla Uremovića i Marjana Miletića, u redakciju nam se učestalo javljaju prevarene osobe i tvrtke iz Hrvatske i inozemstva koje su Uremović i njegova družina varalica prevarili za znatne iznose. Iako je portal ZADARdanas pisao o kriminalu i prevarama Karla Uremovića i njegovih “partnera”, Uremović i Miletić ne odustaju od daljnih pokušaja prevare. Ako uzmemo u obzir činjenicu da Miletić zarađuje varajući poduzetnike sa lažnim Rolex satovima, o čemu smo već pisali, očito je da su Uremoviću i Miletiću prevare jedini izvor prihoda odnosno jedini način na koji oni znaju doći do novca. U ovom slučaju radi se o uigranim profesionalnim varalicama koje maksimalno zloupotrebljavaju sporost hrvatskog pravosuđa.

Redakciji portala ZADARdanas, temeljem dosadašnjeg pisanja, obratila se se još jedna prevarena osoba. Prema podacima i dokumentaciji koju smo proučili, Karlo Uremović je sa Marjanom Miletićem iz Zadra, koji je ujedno i direktor u Uremovićevoj tvrtki Delta Vilicus d.o.o. Zadar, te sa njemačkim poduzetnikom pod imenom Sixtus Demmel, kojem se u Njemačkoj sudi za prevare u poslovanju, pokušao prevariti jednu poslovnu banku u Zadru te također jednu banku u Austriji tražeći kredit za poslovno ulaganje temeljen krivotvorenih dokumenata.

Ulaganje se konretno odnosilo na otvaranje pogona za proizvodnju peleta u Donjem Lapcu za koje je Karlo Uremović tvrdio da ima vjerodostojnu dokumentaciju o koncesiji na zemljište od Općine Donji Lapac. Uremović je pokušao prevariti i načelnika općine, prikazujući mu te prezentirajući mu se lažno kao bogati poduzetnik iz Njemačke. Prema našim saznanjima, Uremović je načelnika općine čak vodio u Njemačku na sastanke. U cijelu priču bio je upleten i Marjan Miletić kao i njemački poduzetnik Sixtus Demmel iz Münich-a koji, prema iskazu svjedoka, putuje pod imenom svog brata Martina s obzirom na to da on nema dozvolu napuštanja zemlje do okončanja suđenja u Njemačkoj. Isti poduzetnik u Hrvatskoj posjeduje nekoliko tvrtki od kojih je jedna registrirana na na njegovu offshore tvrtku.

Karlo Uremović je sa njemačkim poduzetnikom Demmelom posjetio i Zadar kada je krivotrorenom dokumentacijom pokušao dobiti kredit u jednoj lokalnoj poslovnici banke, a tom prilikom sa njima je na sastanku bio i Marjan Miletić. Istog dana, Uremović, Demmel i Miletić su bili na sastanku i u tvrtki D&Z sa vlasnikom Zdravkom Livakovićem s kojim Uremović surađuje već duže vrijeme. Koja je bila tema tog sastanka, nismo još doznali.

Prema našim posljednjim saznanjima, oštećeni su protiv Uremovića i Miletića podnijeli nekoliko kaznenih prijava za više težih kaznenih djela.

Z.B.DR. IVICA ŽUVELA, NOVI...

Novi čelnik zadarskog HSLS-a, dr. Ivica Žuvela, poslao je otvoreno pismo...

read more

GAŽENIČKI CABARET

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je u koncesiju Gaženicu Turcima....

read more

Kiša jučer zaposlila...

U Zadru u posljednja 24 sata palo je oko 39 litara kiše po četvornom metru....

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr