round image on layout top

INVESTICIJSKE PREVARE Karlo Uremović i Marjan Miletić sa poduzetnikom iz Njemačke nastavljaju prevare po Hrvatskoj!

14. lipnja 2016. by urednik divider image

Kako smo već pisali niz tekstova o investicijskim prevarama Karla Uremovića i Marjana Miletića, u redakciju nam se učestalo javljaju prevarene osobe i tvrtke iz Hrvatske i inozemstva koje su Uremović i njegova družina varalica prevarili za znatne iznose. Iako je portal ZADARdanas pisao o kriminalu i prevarama Karla Uremovića i njegovih “partnera”, Uremović i Miletić ne odustaju od daljnih pokušaja prevare. Ako uzmemo u obzir činjenicu da Miletić zarađuje varajući poduzetnike sa lažnim Rolex satovima, o čemu smo već pisali, očito je da su Uremoviću i Miletiću prevare jedini izvor prihoda odnosno jedini način na koji oni znaju doći do novca. U ovom slučaju radi se o uigranim profesionalnim varalicama koje maksimalno zloupotrebljavaju sporost hrvatskog pravosuđa.

Redakciji portala ZADARdanas, temeljem dosadašnjeg pisanja, obratila se se još jedna prevarena osoba. Prema podacima i dokumentaciji koju smo proučili, Karlo Uremović je sa Marjanom Miletićem iz Zadra, koji je ujedno i direktor u Uremovićevoj tvrtki Delta Vilicus d.o.o. Zadar, te sa njemačkim poduzetnikom pod imenom Sixtus Demmel, kojem se u Njemačkoj sudi za prevare u poslovanju, pokušao prevariti jednu poslovnu banku u Zadru te također jednu banku u Austriji tražeći kredit za poslovno ulaganje temeljen krivotvorenih dokumenata.

Ulaganje se konretno odnosilo na otvaranje pogona za proizvodnju peleta u Donjem Lapcu za koje je Karlo Uremović tvrdio da ima vjerodostojnu dokumentaciju o koncesiji na zemljište od Općine Donji Lapac. Uremović je pokušao prevariti i načelnika općine, prikazujući mu te prezentirajući mu se lažno kao bogati poduzetnik iz Njemačke. Prema našim saznanjima, Uremović je načelnika općine čak vodio u Njemačku na sastanke. U cijelu priču bio je upleten i Marjan Miletić kao i njemački poduzetnik Sixtus Demmel iz Münich-a koji, prema iskazu svjedoka, putuje pod imenom svog brata Martina s obzirom na to da on nema dozvolu napuštanja zemlje do okončanja suđenja u Njemačkoj. Isti poduzetnik u Hrvatskoj posjeduje nekoliko tvrtki od kojih je jedna registrirana na na njegovu offshore tvrtku.

Karlo Uremović je sa njemačkim poduzetnikom Demmelom posjetio i Zadar kada je krivotrorenom dokumentacijom pokušao dobiti kredit u jednoj lokalnoj poslovnici banke, a tom prilikom sa njima je na sastanku bio i Marjan Miletić. Istog dana, Uremović, Demmel i Miletić su bili na sastanku i u tvrtki D&Z sa vlasnikom Zdravkom Livakovićem s kojim Uremović surađuje već duže vrijeme. Koja je bila tema tog sastanka, nismo još doznali.

Prema našim posljednjim saznanjima, oštećeni su protiv Uremovića i Miletića podnijeli nekoliko kaznenih prijava za više težih kaznenih djela.

Z.B.U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more

Hrvatska će postati...

Europska komisija (EK) je u svibnju objavila, a i nedavno u Zagrebu predstavila...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr