fbpx

Izložba zmija stigla u Zadar

Izložba zmija stigla je u Zadar, treću godinu zaredom. U gradskoj Loži, na središnjem trgu, smjestilo se njih 60-ak. Posjetitelji mogu vidjeti ove atraktivne gmazove koji dolaze sa svih kontinenata, među njima i najotrovnije zmije svijeta.

Reptili sa svih kontinenata, na jednom mjestu. Zbirka, koju ljubitelji ovih gmazova, ali i ostali znatiželjnici, neće propustiti. Jer, svake godine, interes je sve veći. Neven Vrbanić, vlasnik zbirke zmija koja je izložena u Gradskoj loži…

Osim zmija, sad su zastupljeni i jedna vrsta varana, i jediniotrovni gušteri na svijetu, i još neke nove zmije su predstavljene ove godine. – kaže Neven Vrbanić, vlasnik zbirke zmija.

Uz, dakako, i one najatraktivije – crnu i zelenu mambu, te kraljevsku kobru. Zmije iz Afrike, Azije i Europe, a među njima i, poskok. Uz najotrovnije zmije svijeta, tu su i one, koje nisu otrovne, ni opasne.

Posjetitelji, pogotovo najmlađi, mogu probat zmiju osjetit u rukamana licu mjesta se riješit predrasuda, da je ljugava, sluzava, posjetitelji osjete da je koža suha. – dodaje Vrbanić.

Meni su osobno zmije najdraže životinje, ima čudnu kožu i paše kako ide po rukama, odličan je osjećaj. – govori jedna od posjetiteljica.zmije.jpg

Svi koji to žele, mogu se, za uspomenu, i fotografirati.

11 tisuća ljudi je prošle godine pohodilo izložbu, tih 46 dana, a ove godine u 90 dana, očekujemo duplo više. – kaže ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, Renata Peroš.

Izložba je otvorena do kraja kolovoza.

HRT/ZDanas