round image on layout top

Izložba zmija stigla u Zadar

14. lipnja 2016. by urednik divider image

Izložba zmija stigla je u Zadar, treću godinu zaredom. U gradskoj Loži, na središnjem trgu, smjestilo se njih 60-ak. Posjetitelji mogu vidjeti ove atraktivne gmazove koji dolaze sa svih kontinenata, među njima i najotrovnije zmije svijeta.

Reptili sa svih kontinenata, na jednom mjestu. Zbirka, koju ljubitelji ovih gmazova, ali i ostali znatiželjnici, neće propustiti. Jer, svake godine, interes je sve veći. Neven Vrbanić, vlasnik zbirke zmija koja je izložena u Gradskoj loži…

Osim zmija, sad su zastupljeni i jedna vrsta varana, i jediniotrovni gušteri na svijetu, i još neke nove zmije su predstavljene ove godine. – kaže Neven Vrbanić, vlasnik zbirke zmija.

Uz, dakako, i one najatraktivije – crnu i zelenu mambu, te kraljevsku kobru. Zmije iz Afrike, Azije i Europe, a među njima i, poskok. Uz najotrovnije zmije svijeta, tu su i one, koje nisu otrovne, ni opasne.

Posjetitelji, pogotovo najmlađi, mogu probat zmiju osjetit u rukamana licu mjesta se riješit predrasuda, da je ljugava, sluzava, posjetitelji osjete da je koža suha. – dodaje Vrbanić.

Meni su osobno zmije najdraže životinje, ima čudnu kožu i paše kako ide po rukama, odličan je osjećaj. – govori jedna od posjetiteljica.zmije.jpg

Svi koji to žele, mogu se, za uspomenu, i fotografirati.

11 tisuća ljudi je prošle godine pohodilo izložbu, tih 46 dana, a ove godine u 90 dana, očekujemo duplo više. – kaže ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, Renata Peroš.

Izložba je otvorena do kraja kolovoza.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr