fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Za nered i pljačku na Zračnoj luci Zadar moraju se utvrditi i sankcionirati odgovorne osobe!

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač dostavio je medijima pitanja koja je pismenim putem poslao na adrese članova NO Zračne luke Zadar – Jeleni Tot Škrbić, Jurici Buljatu i Mariju Pešutu, predsjedniku NO Zračne luke Zadar – Nedjeljku Pavloviću, gradonačelniku grada Zadra – Božidaru Kalmeti, načelniku Općine Zemunik – Ivici Šariću, Ministru pomorstva, prometa i infrastrukture – Olegu Butkoviću, članu Skupštine Zračne luke Zadar – Stipi Zriliću, zamjenici predsjednika NO – Nadi Brekalo te Županijskom državnom odvjetniku Goranu Troskotu.

Sadržaj pisma objavljujemo u cijelosti:


Poštovani,

već duže vremena sa Zračne luke Zadar dolaze zabrinjavajuće vijesti i podaci što je posebno eskaliralo u posljednje vrijeme a i svakodnevno nas kontaktiraju djelatnici koji su zabrinuti stanjem u tvrtci. Budući da je među ostalima dioničar Zračne luke Zadar i Grad Zadar kao vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra osjećam se dužnim Vama koji ste obvezni nadzirati rad Uprave postaviti nekoliko pitanja:

1. Pošto ste kao član NO Zračne luke držali u rukama financijska izvješća i upoznati ste poslovanjem Zračne luke možete li mi odgovoriti zašto je dobit ZL Zadar koja je u 2013 godini iznosila 7 776 299 kuna u 2014 godini pala na 3 450 530 kuna a u 2015 godini na svega 985 414 kuna ? Odnosno zašto je dobit u 2015 godini u odnsu na 2013 godinu pala za čak 789% ?

2. Možete li mi odgovoriti kako se uz toliko rapidan pad dobiti u posljednje dvije godine dogodio i rapidan pad investicija u uodnosu na 2013 i prethodne godine?

3. Kada se otvori stranica ZL Zadar, javna nabava-plan nabave uočava se da od kada je imenovana nova Uprava krajem 2013 godine učestala praksa postaje davanja poslova bez raspisivanja natječaja putem bagatelne nabave i pregovaračkog postupka. Čak i višemilijunskih poslova što je protivno zakonu. Uz to učestalo je i ugovaranje dodatnih radova u vrlo visokim iznosima. Možete li mi objasniti o čemu se tu radi?

4. Vezano za prethodno pitanje. Državna revizija uočila je niz nezakonitosti, grešaka i nepravilnosti u poslovanju ZL Zadar, odnosno postupcima javne nabave. Od brojnih javnih poduzeća koje je Državna revizija češlljala ZL Zadar je jedina uz Hrvatske ceste i Luku Vukovar dobila negativan nalaz. Ovakvo izvjeće osim što ukazuje na protuzakonito i štetno poslovanje doista je sramotno za ZL Zadar i cijelu zadarsku regiju. Što namjeravate poduzeti po tom pitanju?

Na znanje:
–Glavni Županijski državni odvjetnik Goran Troskot

 

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač


Nada Brekalo
Nada Brekalo
Stipe Zrilić
Stipe Zrilić
Oleg Butković
Oleg Butković
Ivica Šarić
Ivica Šarić
Božidar Kalmeta
Božidar Kalmeta
Nedjeljko Pavlović
Nedjeljko Pavlović
Mario Pešut
Mario Pešut
Jure Buljat
Jure Buljat
Jelena Tot Škrbić
Jelena Tot Škrbić