fbpx

MILONGOM NA TRGU ZADARSKI TANGO PLESAČI NAJAVLJUJU 6. ZADAR TANGO FESTIVAL!

U Zadru će se od 16. do 18. ovog mjeseca održati 6. Zadar Tango Festival, ove godine u koprodukciji Tango kluba Zadar i Koncertnog ureda Zadar uz potporu Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra i HNK Zadar.

Na programu Festivala naći će se milonge na Narodnom trgu, milonge u Muzeju antičkog stakla, radionice u Q – baru gdje će ovom strastvenom plesu poučavati istaknuti plesni parovi iz Argentine, Italije i Zagreba (Los Hermanos Macana, Ivan Terrazas i Sara Grdan), dok će centralno događanje biti koncert jednog od najistaknutijih tango ansambala iz Buenos Airesa – Sexteta Milonguera u četvrtak 16, lipnja u 21 sat u Muzeju antičkog stakla. Bit će to ujedno završni koncert Koncertne sezone Zadar i prvo događanje 6. Zadar Tango Festivala.

Najava cijelog Festivala uslijedit će već ovu subotu 11. lipnja kada će se na Narodnom trgu u 20:30 h održati MILONGA NA TRGU.

Preko 50 plesača Tango kluba Zadar kojega vode Đana Selimović i Ivica Crljenko plesom će promovirati ne samo 6. Zadar Tango Festival već i sasvim specifičnu vrstu tanga kojom se bave i za koji su specijalizirani, a to je takozvani tango de salon.

O svim aktivnostima na Festivalu više sljedeći tjedan.