round image on layout top

NA PRIJEDLOGA VLADIMIRA MIKOLČEVIĆA U četvrtak DSV odlučuje o razrješenju Željka Rogića!

7. lipnja 2016. by urednik divider image
bbimagehandler.ashx_9-530x344

Državno sudbeno vijeće (DSV) u četvrtak, 9. lipnja, provest će postupak povodom prijedloga bivšeg predsjednika Županijskog suda u Zadru za razrješenje suca Željka Rogića dužnosti predsjednika Općinskog suda u Zadru. Prijedlog za razrješenje predsjednika Općinskog suda u Zadru Željka Rogića, kojeg je potpisao tadašnji, a sada već bivši predsjednik Županijskog suda Vladimir Mikolčević, DSV je zaprimio 16. studenog.

Mikolčević je smatrao da je Rogić “svojim ponašanjem nanio štetu ugledu Općinskog suda u Zadru na čijem je čelu, dijela sudaca toga Suda od kojih su neki podnijeli i privatne tužbe, ugledu Županijskog suda u Zadru i njegovog predsjednika”, a u svom dopisu DSV-u naveo je i kako je Rogiću raniji saziv DSV-a skinuo imunitet u odnosu na pokrenute kaznene postupke, te Rogićeve povrede etike utvrđene jednom pravomoćnom i jednom nepravomoćnom odlukom Sudačkog vijeća. U obimnoj popratnoj dokumentaciji priložene su i fotokopije brojnih Rogićevih medijskih istupa počevši još od 2012. godine kada je preuzeo dužnost predsjednika.

Na natječaj za izbor predsjednika Općinskog suda u Zadru prijavilo se, prema nesluženim informacijama, sedam kandidata među kojima su i aktualni predsjednik Općinskog suda Željko Rogić i njegov zamjenik Ante Bačić. Osim njih, na natječaj su se navodno javili i kaznene sutkinje Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov i Ana Brkić, bivša predsjednica nekadašnjeg Općinskog suda u Pagu Ivana Parać te parnični suci Mario Pešić i Tomislav Šimić.

Hoće li odluka DSV-a “diskvalificirati” Rogića kao kandidata tek će se vidjeti.

Zadarski.hr/ZDanasTradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar