round image on layout top

NA PRIJEDLOGA VLADIMIRA MIKOLČEVIĆA U četvrtak DSV odlučuje o razrješenju Željka Rogića!

7. lipnja 2016. by urednik divider image

Državno sudbeno vijeće (DSV) u četvrtak, 9. lipnja, provest će postupak povodom prijedloga bivšeg predsjednika Županijskog suda u Zadru za razrješenje suca Željka Rogića dužnosti predsjednika Općinskog suda u Zadru. Prijedlog za razrješenje predsjednika Općinskog suda u Zadru Željka Rogića, kojeg je potpisao tadašnji, a sada već bivši predsjednik Županijskog suda Vladimir Mikolčević, DSV je zaprimio 16. studenog.

Mikolčević je smatrao da je Rogić “svojim ponašanjem nanio štetu ugledu Općinskog suda u Zadru na čijem je čelu, dijela sudaca toga Suda od kojih su neki podnijeli i privatne tužbe, ugledu Županijskog suda u Zadru i njegovog predsjednika”, a u svom dopisu DSV-u naveo je i kako je Rogiću raniji saziv DSV-a skinuo imunitet u odnosu na pokrenute kaznene postupke, te Rogićeve povrede etike utvrđene jednom pravomoćnom i jednom nepravomoćnom odlukom Sudačkog vijeća. U obimnoj popratnoj dokumentaciji priložene su i fotokopije brojnih Rogićevih medijskih istupa počevši još od 2012. godine kada je preuzeo dužnost predsjednika.

Na natječaj za izbor predsjednika Općinskog suda u Zadru prijavilo se, prema nesluženim informacijama, sedam kandidata među kojima su i aktualni predsjednik Općinskog suda Željko Rogić i njegov zamjenik Ante Bačić. Osim njih, na natječaj su se navodno javili i kaznene sutkinje Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov i Ana Brkić, bivša predsjednica nekadašnjeg Općinskog suda u Pagu Ivana Parać te parnični suci Mario Pešić i Tomislav Šimić.

Hoće li odluka DSV-a “diskvalificirati” Rogića kao kandidata tek će se vidjeti.

Zadarski.hr/ZDanasNOVA PJESMA I SPOT JURE...

Mlada generacija regionalnih kantautora nikada nije bila bogatija i zrelija....

read more

AKCIJA AGROKOR Čeka se...

PONEDJELJAK rano ujutro istražitelji su pokucali na vrata Kulmerovih dvora,...

read more

Ante Todorić je došao...

ODVJETNIK Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar