fbpx

NATJEČAJ ZA UPRAVU ZRAČNE LUKE Kreće odabir kandidata za uprave “strateških” državnih poduzeća putem javnog natječaja

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, unatoč kaosu koji posljednjih dana trese Vladu i Sabor, uspio je predložiti pokretanje postupka odabira kandidata za uprave “strateških” državnih poduzeća putem javnog natječaja. Hoće li Butković uspjeti i provesti svoj prijedlog, raspisati javne natječaje i izabrati uprave, trenutno je nezahvalno prognozirati, jer nije isključeno raspuštanje Sabora, pad Vlade i čekanje na izbor novog ministra.
Kako god bilo, među tim “trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku” nalazi se i Zračna luka Zadar čija je redovna godišnja Skupština zakazana za sljedeći utorak. Uz uobičejeno prihvaćanje izvještaja o dosadašnjem poslovanju i planovima poduzeća za preostali dio godine, na dnevnom redu će se naći i obavijest o Butkovićevom prijedlogu.

Sadašnju ravnateljicu Zračne luke Zadar Irenu Ćosić imenovao je bivši ministar Siniša Hajdaš Dončić, pa će i za njeno mjesto biti raspisan javni natječaj. Hoće li se Irena Ćosić kandidirati?

-Vidjet ću kada Ministarstvo raspiše natječaj. Nije to tako jednostavan posao kako se nekome možda čini. Velika je to odgovornost, izložen si i stalno si na “meti”. Dobro ću razmisliti i donijeti odluku, kaže Ćosić.

Direktorica dodaje kako je “preuzela Zračnu luku u trenutku kada to nitko nije htio” i da je “uspjela zadržati njenu stabilnost”, ali podsjeća da ona nije stranačka osoba iz čega nedvosmisleno proizlazi zaključak da će Ćosić sačekati i vidjeti hoće li se pojaviti politički dirigirani kandidati za direktorsko mjesto s obzirom da je država većinski vlasnik Zračne luke, uz manjinske udjele Zadarske županije, Grada Zadra i Općine Zemunik.

-Sigurno oko toga ne bih radila nikakvu dramu, bit će onako kako vlasnik odredi, a ja to njegovo pravo ni na koji način ne osporavam. Preko 20 godina sam u Zračnoj luci, bila sam rukovoditelj Sektora izgradnje i EU fondova, pa za mene ne treba izmišljati nekakvo drugo radno mjesto. Radila sam u svojoj struci i nisam opterećena ostankom ili odlaskom s direktorske pozicije, kaže Ćosić.

Zadarski.hr/ZDanas