round image on layout top

NATJEČAJ ZA UPRAVU ZRAČNE LUKE Kreće odabir kandidata za uprave “strateških” državnih poduzeća putem javnog natječaja

9. lipnja 2016. by urednik divider image

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, unatoč kaosu koji posljednjih dana trese Vladu i Sabor, uspio je predložiti pokretanje postupka odabira kandidata za uprave “strateških” državnih poduzeća putem javnog natječaja. Hoće li Butković uspjeti i provesti svoj prijedlog, raspisati javne natječaje i izabrati uprave, trenutno je nezahvalno prognozirati, jer nije isključeno raspuštanje Sabora, pad Vlade i čekanje na izbor novog ministra.
Kako god bilo, među tim “trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku” nalazi se i Zračna luka Zadar čija je redovna godišnja Skupština zakazana za sljedeći utorak. Uz uobičejeno prihvaćanje izvještaja o dosadašnjem poslovanju i planovima poduzeća za preostali dio godine, na dnevnom redu će se naći i obavijest o Butkovićevom prijedlogu.

Sadašnju ravnateljicu Zračne luke Zadar Irenu Ćosić imenovao je bivši ministar Siniša Hajdaš Dončić, pa će i za njeno mjesto biti raspisan javni natječaj. Hoće li se Irena Ćosić kandidirati?

-Vidjet ću kada Ministarstvo raspiše natječaj. Nije to tako jednostavan posao kako se nekome možda čini. Velika je to odgovornost, izložen si i stalno si na “meti”. Dobro ću razmisliti i donijeti odluku, kaže Ćosić.

Direktorica dodaje kako je “preuzela Zračnu luku u trenutku kada to nitko nije htio” i da je “uspjela zadržati njenu stabilnost”, ali podsjeća da ona nije stranačka osoba iz čega nedvosmisleno proizlazi zaključak da će Ćosić sačekati i vidjeti hoće li se pojaviti politički dirigirani kandidati za direktorsko mjesto s obzirom da je država većinski vlasnik Zračne luke, uz manjinske udjele Zadarske županije, Grada Zadra i Općine Zemunik.

-Sigurno oko toga ne bih radila nikakvu dramu, bit će onako kako vlasnik odredi, a ja to njegovo pravo ni na koji način ne osporavam. Preko 20 godina sam u Zračnoj luci, bila sam rukovoditelj Sektora izgradnje i EU fondova, pa za mene ne treba izmišljati nekakvo drugo radno mjesto. Radila sam u svojoj struci i nisam opterećena ostankom ili odlaskom s direktorske pozicije, kaže Ćosić.

Zadarski.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr