fbpx

Orešković će javno zaprijetiti Petrovu i Karamarku, Most: Petrov nije tražio da sva trojica napuste Vladu

Premijer Tihomir Orešković jučer nije namjeravao podnijeti ostavku, doznajemo iz izvora iz Banskih dvora. Naime, dva neovisna izvora iz Vlade potvrdili su nam da Orešković nema namjeru odstupiti s premijerske pozicije već da želi što prije razriješiti gotovo nemoguće kompromitirane odnose između Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

“Ova situacija mora se razriješiti “one way or the other”, navodno su bile Oreškovićeve riječi ministrima iz HDZ-a i MOST-a malo prije nego što je odgodio jučerašnju sjednicu Vlade.

Orešković je, kako doznajemo, na sebe preuzeo glavnu ulogu u pomirenju HDZ-a i MOST-a, odnosno između Karamarka i Petrova, a kako je procijenjeno, odgađanje problema previše šteti Hrvatskoj i na vanjskom i na unutarnjem planu.

Kako doznaje N1, Orešković planira već danas sazvati konferenciju za medije na kojoj neće, kako se spekuliralo, dati ostavku, već će upozoriti Karamarka i Petrova da ovako Vlada više ne može funkcionirati.

Iz MOST-a su opovrgnuli medijske navode da je Petrov predložio da on, Karamarko i Orešković napuste Vladu kako bi se riješila kriza u Vladi. “Nije istina da je to Petrov predložio. MOST ostaje kod svog zahtjeva. Tražimo opoziv Karamarka”, kazali su nam u MOST-u. Međutim, nismo uspjeli doznati o čemu je onda na kavi bilo riječi.

Podsjetimo, jučer je više medija objavilo informacije o tome kako je Orešković u tijeku dana planirao dati ostavku. No, prema informacijama koje je Index dobio od izvora iz Banskih dvora, to nije istina.

Index.hr/ZDanas