round image on layout top

Orešković će javno zaprijetiti Petrovu i Karamarku, Most: Petrov nije tražio da sva trojica napuste Vladu

3. lipnja 2016. by urednik divider image
Zagreb, 260216.
Izjave za medije u Banskim dvorima nakon sastanka Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Oreskovic s potpredsjednikom Europske komisije za euro i socijalni dijalog Valdisom Dombrovskisom.
Na fotografiji: Tihomir Oreskovic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX

Premijer Tihomir Orešković jučer nije namjeravao podnijeti ostavku, doznajemo iz izvora iz Banskih dvora. Naime, dva neovisna izvora iz Vlade potvrdili su nam da Orešković nema namjeru odstupiti s premijerske pozicije već da želi što prije razriješiti gotovo nemoguće kompromitirane odnose između Bože Petrova i Tomislava Karamarka.

“Ova situacija mora se razriješiti “one way or the other”, navodno su bile Oreškovićeve riječi ministrima iz HDZ-a i MOST-a malo prije nego što je odgodio jučerašnju sjednicu Vlade.

Orešković je, kako doznajemo, na sebe preuzeo glavnu ulogu u pomirenju HDZ-a i MOST-a, odnosno između Karamarka i Petrova, a kako je procijenjeno, odgađanje problema previše šteti Hrvatskoj i na vanjskom i na unutarnjem planu.

Kako doznaje N1, Orešković planira već danas sazvati konferenciju za medije na kojoj neće, kako se spekuliralo, dati ostavku, već će upozoriti Karamarka i Petrova da ovako Vlada više ne može funkcionirati.

Iz MOST-a su opovrgnuli medijske navode da je Petrov predložio da on, Karamarko i Orešković napuste Vladu kako bi se riješila kriza u Vladi. “Nije istina da je to Petrov predložio. MOST ostaje kod svog zahtjeva. Tražimo opoziv Karamarka”, kazali su nam u MOST-u. Međutim, nismo uspjeli doznati o čemu je onda na kavi bilo riječi.

Podsjetimo, jučer je više medija objavilo informacije o tome kako je Orešković u tijeku dana planirao dati ostavku. No, prema informacijama koje je Index dobio od izvora iz Banskih dvora, to nije istina.

Index.hr/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar