fbpx

PODACI KOMORE Gospodarstvo u Zadarskoj županiji prošle godine dostiglo pretkriznu 2008. godinu

Investicija u Zadarskoj županiji je u usporedbi s 2014. godinom bilo više za 115 posto. U plusu je i izvoz za 23,2 , a prihodi za 13 posto – čulo se na sjednici Gospodarskoga vijeća županijske gospodarske komore.

Po svim ekonomskim parametrima, gospodarstvo u Zadarskoj županiji prošle je godine dostiglo pretkriznu 2008. godinu. U usporedbi s 2014-om, zaposlenost je lani bila veća za 6,2 posto, investicija je bilo više za 115 posto. U plusu je i izvoz za 23,2 , a prihodi za 13 posto. S ovim podacima otvorena je Sjednica Gospodarskoga vijeća županijske Hrvatske gospodarske komore, a o strukturi poduzetništva, direktor HGK Zadarske županije Denis Ikić kaže:

Tu je osam – devet velikih subjekata, 50-ak srednjih i svi drugi su mali poduzetnici. Od malih poduzetnika samo ih 220 ima iznad deset zaposlenih. Oko 1000 ima manje od 10 zapos,lenih dok je tisuću tvrtki koje su nam predale financijska izvješća, bez zaposlenih – naveo je Ikić.

Metaloprerađivačka industrija, marikultura, ribarstvo i turizam ključni su za za dobre gospodarstve rezultate u prošloj godini. Denis Ikić, direktor HGK-a Zadar smatra da je kriza iza nas.

HRT/ZDanas