round image on layout top

STIPE ŽUNIĆ Idem po medalju u Amsterdam

30. lipnja 2016. by urednik divider image

Posljednje pripreme uoči Europskog prvenstva koje će biti održano u nizozemskom Amsterdamu odrađuje zadarski atletski olimpijac u bacanju kugle, Stipe Žunić. Medalja je ono što priželjkuje na toj smotri.

Koliko je zadovoljan načinom kako ide taj dio Žunić kaže.

“Zadovoljan sam, ide sve po planu, sada u petak u Splitu ću imati kontrolno natjecanje kojemu se veselim. Očekujem da ću tu dobro baciti kuglu. Osjećam se stvarno dobro unatoč tim ozljedama koje me muče i nadam se dobrom rezultatu i u Amsterdamu”.

Ritam u zadnjih pola godine dosta je naporan. Mnoga natjecanja su odrađena, posljednji nastup bio je na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu.

“Od siječnja nisam imao predaha, sve je fokusirano za Brazil. U Švedskoj sam bacao katastrofalno, možda i moje najgore natjecanje do sada. Spojilo se nekoliko nezgodnih okolnosti, imao sam i virozu, loši su bili i organizacijski uvjeti, međutim, sve to još dodatno me ojačalo”.

Veseli se novim izazovima Stipe a od nastupa u Amsterdamu očekuje jako puno. Prvenstvo počinje 6. i trajat će do 10. srpnja.

“Konkurencija će biti jača nego prije dvije godine kada sam osvojio četvrto mjesto. Dvanaest centimetara dijelilo me do bronce i 15 do srebra. Želim napraviti korak više a to je znači medalja i mislim da to i nije nemoguće. Forma mi je u usponu, i očekujem svoje dobre nastupe u Amsterdamu”.

Poslije Amsterdama nekakav još nastup prije Rija.

“Eventualno još možda budem bacao na državnom prvenstvu jer je razmak velik između EP-a i Olimpijskih igara”.

Nove tenisice su u upotrebi ili premijeru čekaju u Brazilu.

“Morao sam ih razgaziti malo, dosta su krute a sada da imam žuljeve na olimpijadi en bi bilo baš poželjno hahaha. Odlične su, kao da su napravljene po mojoj mjeri, ha,ha”.

HRT/ZDanasPredsjednica se...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila...

read more

Vedran Sinožić iznio...

Tisuće godina pitaju se mnogi gdje je ta Troja i je li ona uopće postojala....

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ne...

Otvoreno pismo županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača upućeno...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr