round image on layout top

STIPE ŽUNIĆ Idem po medalju u Amsterdam

30. lipnja 2016. by urednik divider image

Posljednje pripreme uoči Europskog prvenstva koje će biti održano u nizozemskom Amsterdamu odrađuje zadarski atletski olimpijac u bacanju kugle, Stipe Žunić. Medalja je ono što priželjkuje na toj smotri.

Koliko je zadovoljan načinom kako ide taj dio Žunić kaže.

“Zadovoljan sam, ide sve po planu, sada u petak u Splitu ću imati kontrolno natjecanje kojemu se veselim. Očekujem da ću tu dobro baciti kuglu. Osjećam se stvarno dobro unatoč tim ozljedama koje me muče i nadam se dobrom rezultatu i u Amsterdamu”.

Ritam u zadnjih pola godine dosta je naporan. Mnoga natjecanja su odrađena, posljednji nastup bio je na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu.

“Od siječnja nisam imao predaha, sve je fokusirano za Brazil. U Švedskoj sam bacao katastrofalno, možda i moje najgore natjecanje do sada. Spojilo se nekoliko nezgodnih okolnosti, imao sam i virozu, loši su bili i organizacijski uvjeti, međutim, sve to još dodatno me ojačalo”.

Veseli se novim izazovima Stipe a od nastupa u Amsterdamu očekuje jako puno. Prvenstvo počinje 6. i trajat će do 10. srpnja.

“Konkurencija će biti jača nego prije dvije godine kada sam osvojio četvrto mjesto. Dvanaest centimetara dijelilo me do bronce i 15 do srebra. Želim napraviti korak više a to je znači medalja i mislim da to i nije nemoguće. Forma mi je u usponu, i očekujem svoje dobre nastupe u Amsterdamu”.

Poslije Amsterdama nekakav još nastup prije Rija.

“Eventualno još možda budem bacao na državnom prvenstvu jer je razmak velik između EP-a i Olimpijskih igara”.

Nove tenisice su u upotrebi ili premijeru čekaju u Brazilu.

“Morao sam ih razgaziti malo, dosta su krute a sada da imam žuljeve na olimpijadi en bi bilo baš poželjno hahaha. Odlične su, kao da su napravljene po mojoj mjeri, ha,ha”.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr