round image on layout top

STRUČNJACI TVRDE HDZ bi se mogao raspasti

23. lipnja 2016. by urednik divider image
12190875_845100695603754_375060092300322657_n

HDZ-ovcima gori pod nogama, treba krenuti u hitno rješavanje nagomilanih problema od kojih je jedan od najvažnijih svakako činjenica da trenutno stranka nema predsjednika. Prije tek dva mjeseca situacija je izgledala sasvim drugačije – Tomislav Karamarko bio je jedini kandidat za šefa HDZ-a, a na unutarstranačkim izborima za njega je glasalo gotovo 100.000 članova stranke. Najmoćniji HDZ-ovci kroz najgoru krizu vlasti u hrvatskoj povijesti čvrsto su stajali iza Tomislava Karamarka, no samo dva mjeseca kasnije, Karamarko je bivši, a kandidata za tron nikad nije bilo više.

Danas u 13 sati sastaje se predsjedništvo HDZ-a, dok je u 15 sati na rasporedu Nacionalno vijeće u središnjici na Trgu žrtava fašizma. Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a trebali bi odlučiti o načinu i datumu izbora predsjednika stranke, nakon što je Tomislav Karamarko bio prisiljen dati ostavku.

Moguć je i raspad HDZ-a

Profesor s Fakulteta političkih znanosti Dejan Jović vjeruje kako je u ovoj situaciji čak i raspad HDZ-a moguć scenarij.

“Za mene je centralno pitanje naših izbora subina HDZ-a. Malo je vjerojatno hoće li je popraviti, ali je pitanje hoće li ostati ovako značajna stranka, ili će se pojaviti netko drugi. Moguć je, zbog unutarnjih razlika u HDZ-u, i njegov raspad”, rekao je Jović za N1.

Moguće je i da HDZ neće odabrati predsjednika do izbora, već bi ga dotad vodio Milijan Brkić, dok bi druga osoba bila kandidat za mandatara.

“Ako je netko dobar da bude mandatar, kao gospodin Zdravko Marić, pitanje je zašto nije dobar da vodi HDZ. Mislim da će HDZ imati kredibilnog kandidata samo ako ga odabere i za vođu HDZ-a. Inače ćemo imati situaciju kao s Oreškovićem”, zaključio je Jović.

Index.hr/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar