fbpx

VRUĆA RASPRAVA Javna rasprava o projektu Maraska od 7. do 15. srpnja

Javni uvid u prijedlog II Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska-park“ organizira se u vremenu od 07. srpnja do 15. srpnja. Javno izlaganje održati će se 12. srpnja 2016. godine (utorak) u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra.

Kako je danas objavljeno na web stranicama Grada Zadra javni uvid u prijedlog II Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska-park“ organizira se u vremenu od 07. srpnja do 15. srpnja 2016. godine u prizemlju zgrade Gradske uprave, Narodni trg 1, Zadar, svakog radnog dana od 9,oo-14,oo sati,

Javno izlaganje održati će se 12. srpnja 2016. godine (utorak) u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra, Narodni trg 1, Zadar.

Za vrijeme javnog uvida grafički i tekstualni dio Prijedloga II Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska-park“ biti će objavljen i na Internet stranici Grada Zadra (www.grad-zadar.hr).

Nakon isteka javnog uvida, konačni rok za pisana očitovanja, mišljenja, prijedloge i primjedbe na prijedlog II Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska-park“ je zaključno do 18. srpnja 2016. godine do 15.00 sati, i to samo zaprimljena na protokol Grada Zadra naslovljena na: Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo, Narodni trg 1, Zadar

Podsjećamo kako je najavio regionalni direktor Dogus grupe Burak Baykan projekt uključuje izgradnju luksuznog hotela s 5 zvjezdica, pod brendom svjetski poznatog lanca Hyatt.

Svi građevinski radovi trebali bi završiti 2018. godine, što uključuje i drugio dio projekta – komercijalno-rezidencijalni. Osim stanova bit će i taj komercijalni dio s trgom na kojemu će biti trgovine, kafići, restorani, ali ne kao shopping centar nego kao trg, istaknuo je direktor turskoga koncerna u Hrvatskoj.

Čitav projekt Maraska vrijedan je oko 100 milijuna eura, a turska grupacija u Zadar je do sada uložila oko 150 milijuna eura i zaposlila 130 osoba. S projektom Maraska njihovo ulaganje u Zadar narast će na četvtrinu milijarde eura, a broj zaposlenih bio bi viši za stotinu radnika.

HRT/ZDanas