round image on layout top

ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016. Festival u srijedu otvara zbor Zoranić

15. lipnja 2016. by urednik divider image

Četvrtu sezonu festivala Zadar classic open air u srijedu, 15. lipnja otvara zadarski zbor Zoranić. Taj je zbor desetljećima imao svoje prostorije u Kneževoj palači, odmah do koncertne dvorane u kojoj je, kao i brojni drugi zadarski glazbenici često nastupao. Njihovu i želju mnogobrojnih građana, da koncertna dvorana ponovno postane žarištem kulturnih zbivanja, prije više od četiri godine artikulirao je zadarski Lions klub te, uz ostale akcije, pokrenuo festival Zadar classic open air koji ovoga ljeta donosi 13 koncerata.
Prvi je pripao mješovitom pjevačkom zboru Hrvatskog pjevačko glazbenog društva Zoranić utemeljenog davne 1908. godine. Tijekom stoljetnog djelovanja, zbor je postao nezaobilazan sudionik kulturnih zbivanja u svom gradu i rado viđen gost u mnogim drugim sredinama. I danas djeluje na amaterskoj bazi, a na programu ima standardni repertoar domaćih i stranih klasika kao i suvremenih autora, sakralni program ali i poznate evergreene te dalmatinske pjesme. Mali dio tog bogatog programa izvest će i u srijedu pod vodstvom svog dirigenta Jurice Šoše. Za vrijeme koncerta od gledatelja će se prikupljati dobrovoljni prilozi namijenjeni uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači na kojoj su u tijeku radovi obnove.
Koncert će se održati na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Kao i prethodnih godina, potporu Lions klubu Zadar u realizaciji festivala Zadar classic open air, pruža gradska Turistička zajednica i Grad Zadar.MARJANA BOTIĆ Dan je...

Povodom Dana Županije, iz Kluba vijećnika Akcije mladih i Mosta, kažu da...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom izjava ravnatelja Lučke uprave Zadar vezano uz koncesiju luke...

read more

MIRO BULJ: Butković...

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poručio je u četvrtak da ministar prometa...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr