round image on layout top

ZADAR CLASSIC OPEN AIR 2016. Festival u srijedu otvara zbor Zoranić

15. lipnja 2016. by urednik divider image
zadar_classic_open_air_1_1465375072

Četvrtu sezonu festivala Zadar classic open air u srijedu, 15. lipnja otvara zadarski zbor Zoranić. Taj je zbor desetljećima imao svoje prostorije u Kneževoj palači, odmah do koncertne dvorane u kojoj je, kao i brojni drugi zadarski glazbenici često nastupao. Njihovu i želju mnogobrojnih građana, da koncertna dvorana ponovno postane žarištem kulturnih zbivanja, prije više od četiri godine artikulirao je zadarski Lions klub te, uz ostale akcije, pokrenuo festival Zadar classic open air koji ovoga ljeta donosi 13 koncerata.
Prvi je pripao mješovitom pjevačkom zboru Hrvatskog pjevačko glazbenog društva Zoranić utemeljenog davne 1908. godine. Tijekom stoljetnog djelovanja, zbor je postao nezaobilazan sudionik kulturnih zbivanja u svom gradu i rado viđen gost u mnogim drugim sredinama. I danas djeluje na amaterskoj bazi, a na programu ima standardni repertoar domaćih i stranih klasika kao i suvremenih autora, sakralni program ali i poznate evergreene te dalmatinske pjesme. Mali dio tog bogatog programa izvest će i u srijedu pod vodstvom svog dirigenta Jurice Šoše. Za vrijeme koncerta od gledatelja će se prikupljati dobrovoljni prilozi namijenjeni uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači na kojoj su u tijeku radovi obnove.
Koncert će se održati na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Kao i prethodnih godina, potporu Lions klubu Zadar u realizaciji festivala Zadar classic open air, pruža gradska Turistička zajednica i Grad Zadar.Tradicionalno...

1388764263

JOYFUL GOSPEL SINGERS – New Orleans – USA Predbožićno razdoblje u...

read more

UNICEF-ov Muzej...

97f9f643892aea86de9c132e06585db0

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo Zadar, 2....

read more

U Kazalištu lutaka...

predstava_snjezna_kraljica

Već tradicionalno ovu nedjelju 11.12.2016.g. u Kazalištu lutaka Zadar za Vas...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar