fbpx

AKCIJA MLADIH POKRENULA PETICIJU Protivljenje izmjenama uređenja Maraska parka u Zadru i predaje javnih prostora upitnim interesnim skupinama

Akcija mladih Zadar poslala je medijima priopćenje o pokretanju online peticije a sve u svrhu spriječavanja oduzimanja javnih prostora Maraska parka sa okolinim područjima prometnica i javnih plaža, a koji su predloženih u nametnutoj javnoj raspravi


Ni ja niti nitko od mojih kolega iz AM nikada ništa nismo radili tajno, uvijek sve javno i transparentno. Tako je i u slučaju izmjena DPU Maraska parka, odnosno pokušaja okupacije javnoga Dogus grupe. Pokrećemo online peticiju kako bi se spriječio taj bezuman i štetan čin. Ukoliko ne dođe do povlačenja ovih izmjena nakon sutrašnjeg predstavljanja plana obratiti ću se otvorenim pismom vlasniku Dogus grupe Feritu Sehneku i regionalnom direktoru Buraku Baykanu. To pismo označiti će objavu otvorenog rata njima i domaćim izdajnicima koji im pomažu u ovom suludom pokušaju uzurpacije javnog. Sve Zadrane pozivamo bez obzira na stranačku pripadnost, nepripadnost, svjetonazor… da ustanu u obranu svoga grada. Okupatori neće stati na ovome. Uzimati će točku po točku dok sve što je vrijedno u Zadru ne završi u njihovim rukama. Ako ne ustanemo sada, kada ? Tko ako ne mi ?

Možda naša djeca i unučad ?

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

SADRŽAJ ONLINE PETICIJE

Spriječavanje oduzimanja javnih prostora Maraska parka sa okolinm područjima prometnica i javnih plaža, a koji su predloženih u nametnutoj javnoj raspravi slijedećim planom izmjena: www.grad-zadar.hr/plan/javnu-raspravu-o-prijedlogu-ii-izmjena-i-dopuna-detaljnog-plana-uredenja-zone-parka-i-centralnih-funkcija-maraskapark-176.html

Razlozi:

Kao građanka/građanin protivim se predloženim II. izmjenama i dopunama detaljnog uređenja zone parka i centralnih funkcija „MARASKA PARK“.
Odbijam mogućnost da se javni prostori parka, prometnica i javnih plaža/pomorskog dobra stave u funkciju „proširenje hotelske građevinske čestice zbog povećanja smještajnog kapaciteta i proširenja sadržaja hotela u smislu povećanja kategorije i kvalitete smještaja“ kako je navedeno u razlozima donošenja predmetnih izmjena i dopuna. Smatramo da se u ovom društvenom i gospodarskom trenutku novi investitori i investicije moraju puno pomnije procijeniti sa gledišta koristi za kvalitetu života građanki i građana, a ne se kao do sada pokoravati upitnim interesnim grupacijama.
Naglašavamo da su pojedini gradski vijećnici na sjednici 11. srpnja 2014. snažnim protivljenjem upozoravali da se Odluka o izradi ovog prijedloga donosi bez nužnih prethodnih radnji, na osnovi zahtjeva interesne grupacije pristiglog tek na dan Sjednice!
Upitna je zakonitost tako pristiglih zahtjeva, u ovom slučaju turske interesne grupacije, osobito stoga što je kao izrađivač Prijedloga angažirana tvrtka D&Z u čijoj se vlasničkoj strukturi nalaze osobe optužene za ozbiljne kriminalne radnje zloupotrebe službene pozicije!
Odbijam stoga bilo kakve predložene izmjene predviđene ovim planom i tražim provođenje široke javne rasprave o načinu i cilju ovog i svih budućih izmjena i dopuna prostornih planova grada Zadra na transparentniji i javnosti korisniji, te primjereniji način koji će otkloniti ugrozu oduzimanja javnih prostora građanima, odnosno budućim naraštajima.

In the name of all signers.

Peticiju možete potpisati na linku: LINK
https://www.openpetition.eu/hr/petition/online/protivljenje-izmjenama-uredenja-maraska-parka-u-zadru-i-predaje-javnih-prostora-upitnim-interesnim-g#sticky