round image on layout top

AKCIJA MLADIH POKRENULA PETICIJU Protivljenje izmjenama uređenja Maraska parka u Zadru i predaje javnih prostora upitnim interesnim skupinama

11. srpnja 2016. by urednik divider image

Akcija mladih Zadar poslala je medijima priopćenje o pokretanju online peticije a sve u svrhu spriječavanja oduzimanja javnih prostora Maraska parka sa okolinim područjima prometnica i javnih plaža, a koji su predloženih u nametnutoj javnoj raspravi


Ni ja niti nitko od mojih kolega iz AM nikada ništa nismo radili tajno, uvijek sve javno i transparentno. Tako je i u slučaju izmjena DPU Maraska parka, odnosno pokušaja okupacije javnoga Dogus grupe. Pokrećemo online peticiju kako bi se spriječio taj bezuman i štetan čin. Ukoliko ne dođe do povlačenja ovih izmjena nakon sutrašnjeg predstavljanja plana obratiti ću se otvorenim pismom vlasniku Dogus grupe Feritu Sehneku i regionalnom direktoru Buraku Baykanu. To pismo označiti će objavu otvorenog rata njima i domaćim izdajnicima koji im pomažu u ovom suludom pokušaju uzurpacije javnog. Sve Zadrane pozivamo bez obzira na stranačku pripadnost, nepripadnost, svjetonazor… da ustanu u obranu svoga grada. Okupatori neće stati na ovome. Uzimati će točku po točku dok sve što je vrijedno u Zadru ne završi u njihovim rukama. Ako ne ustanemo sada, kada ? Tko ako ne mi ?

Možda naša djeca i unučad ?

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač

SADRŽAJ ONLINE PETICIJE

Spriječavanje oduzimanja javnih prostora Maraska parka sa okolinm područjima prometnica i javnih plaža, a koji su predloženih u nametnutoj javnoj raspravi slijedećim planom izmjena: www.grad-zadar.hr/plan/javnu-raspravu-o-prijedlogu-ii-izmjena-i-dopuna-detaljnog-plana-uredenja-zone-parka-i-centralnih-funkcija-maraskapark-176.html

Razlozi:

Kao građanka/građanin protivim se predloženim II. izmjenama i dopunama detaljnog uređenja zone parka i centralnih funkcija „MARASKA PARK“.
Odbijam mogućnost da se javni prostori parka, prometnica i javnih plaža/pomorskog dobra stave u funkciju „proširenje hotelske građevinske čestice zbog povećanja smještajnog kapaciteta i proširenja sadržaja hotela u smislu povećanja kategorije i kvalitete smještaja“ kako je navedeno u razlozima donošenja predmetnih izmjena i dopuna. Smatramo da se u ovom društvenom i gospodarskom trenutku novi investitori i investicije moraju puno pomnije procijeniti sa gledišta koristi za kvalitetu života građanki i građana, a ne se kao do sada pokoravati upitnim interesnim grupacijama.
Naglašavamo da su pojedini gradski vijećnici na sjednici 11. srpnja 2014. snažnim protivljenjem upozoravali da se Odluka o izradi ovog prijedloga donosi bez nužnih prethodnih radnji, na osnovi zahtjeva interesne grupacije pristiglog tek na dan Sjednice!
Upitna je zakonitost tako pristiglih zahtjeva, u ovom slučaju turske interesne grupacije, osobito stoga što je kao izrađivač Prijedloga angažirana tvrtka D&Z u čijoj se vlasničkoj strukturi nalaze osobe optužene za ozbiljne kriminalne radnje zloupotrebe službene pozicije!
Odbijam stoga bilo kakve predložene izmjene predviđene ovim planom i tražim provođenje široke javne rasprave o načinu i cilju ovog i svih budućih izmjena i dopuna prostornih planova grada Zadra na transparentniji i javnosti korisniji, te primjereniji način koji će otkloniti ugrozu oduzimanja javnih prostora građanima, odnosno budućim naraštajima.

In the name of all signers.

Peticiju možete potpisati na linku: LINK
https://www.openpetition.eu/hr/petition/online/protivljenje-izmjenama-uredenja-maraska-parka-u-zadru-i-predaje-javnih-prostora-upitnim-interesnim-g#sticky

 MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr