fbpx

FIZIČKI OBRAČUN ZBOG VRTIĆA Vijećnik HDZ-a Nenad Kožul napadnut na sjednici općinskog vijeća

Želim da istina izađe na vidjelo poručio je ražanački vijećnik HDZ-a Nenad Kožul, koji je sinoć napadnut na sjednici općinskog vijeća jer je bio suzdržan pri glasovanju o aneksu ugovora kojim bi se nakon skoro godinu dana omogućilo otvaranje dječjeg vrtića. Kožula smo dobili u policijskoj postaji.

U tijeku je policijska istraga o tim nemilim dođajajima. Događanja na sjednici opisana su u današnjem izdanju Zadarskog lista.

Tri su osobe privedene zbog fizičkog napada na sjednici općinskog vijeća Ražanca. Napad se dogodio nakon što su šestrorica HDZ-ovih vijećnika uz dvoje bivših članova HSP-a Ante Starčevića ostali suzdržani pri glasovanju o otvaranju dječjeg vrtića. Uz verbalni napad, započeo je fizički obračun. Predsjednik ražanačkog Općinskog vijeća Vladimir Kovačević, izjavio je da je to trebao biti svečani čin, a pretvorio se u pravu dramu jer neočekivano, vijećnici HDZ-a su ostali suzdržani pri glasovanju što bi opet odgodilo otvaranje vrtića.

Nakon fizičkog nasrtaja glasovanje je ponovljeno, a za sporni aneks glasovalo je 11 vijećnika čime je ražanački slučaj s vrtićem zaključen, ali ostali su prijepori među vijećnicima, koji imaju svoju povijest, traju već više godina i nadilaze ovaj događaj. Naime zbog nesuglasica bivših koalicijskih partnera HDZ-a i HSP-a Ante Starčevića u Ražancu, nedavno su održani i prijevremeniu izbori, tako da je ovaj slučaj nastavak razmimoilaženja među njima.

HRT/ZDanas
FOTO/ Branko Božić- Zadarski list