fbpx

HNK Zadar FROM SHAESPEARE WITH LOVE u režiji zadranke Mie Zare

Na 22. Zadarskom kazališnom ljetu održati će se nova predstava HNK Zadar na staroengleskom jeziku, FROM SHAESPEARE WITH LOVE povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea. Predstavu je adaptirala i režirala glumica Mia Zara, a izvodi ju sa svojim kolegom iz Londona Nicholasom Brightom.

Spajanjem pet njegovih najpoznatijih djela ( Romeo i Julija, San Ivanjske noći, Otelo, Hamlet, Mnogo vike ni za što), stvorena je jedna ljubavna priča.
“Od Shakespearea s ljubavlju ” nam donosi kolaž Shakespeareovih najljepših stihova o ljubavi, igranih na originalno staroengleskom jeziku. Protagonisti priče su ljubavnici koje se suočavaju sa svim aspektima ljubavi. Od zaljubljenih početaka, preko sumnje o preljubu, želji za osvetom do tragičnog završetka. Ovo je prilika uživati u prekrasnim ljubavnim stihovima, u ambijentu renesansne palača Grisogono Vovo te slušati srednjovjekovne skladbe John Downlanda koje tijekom predstave izvodi Melita Ivković na gitari. Mia Zara

Pretpremijera predstave je u četvrtak, 14. srpnja, premijera u petak, 15. srpnja, a izvedba u subotu, 16. srpnja. Početak predstave je u 21:30 u Palači Grisogono Vovo.

Ulaznice za pretpremijeru i izvedbu su u prodaji po cijeni od 50,00 kuna na blagajni HNK Zadar (11-13h, 19-21h) te na mjestu održavanja programa pola sata prije početka predstave.