round image on layout top

Kaos od ranog jutra: Nesreće i gužve diljem zemlje – na Lučkom kolona 14km, kod Sv. Roka 9km

23. srpnja 2016. by urednik divider image

NA SVIM cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora promet je vrlo gust, vozi se u kolonama koje se sporo kreću, a na nekim cestama kolone povremeno stoje.

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora, u koloni i uz povremene zastoje vozi se na dionicama A1, A4, A7, riječkoj obilaznici, na graničnim prijelazima Kašel i Plovanija, duž Jadranske magistrale te prema i s otoka Krka.

Kako je javio Hrvatski autoklub (HAK) u 14, 30 sati, u koloni i uz povremene zastoje vozi se na: autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, prije tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba (kolona koja se kreće oko 1 km), kroz tunele u smjeru Dubrovnika, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok (kolona u smjeru mora koja se sporo kreće duga je oko 9 km), a na pojedinim dionicama u oba smjera; autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena, kolona je oko 1 km; autocesti A7 pred naplatom Rupa i na dionici u smjeru Krka, pa se vozila zaustavljaju prije tunela Burlica; riječkoj obilaznici kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre; na graničnim prijelazima Kašel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 4 km, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke promet teče nesmetano; duž Jadranske magistrale (osobito na dionici Novi Vinodolski-Senj, na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska) te s otoka Krka u smjeru kopna kolona je 4 km, a u smjeru Krka oko kilometar.

Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 14 km, a na NP Demerje 7 km.

Zbog veće sigurnosti i protočnosti prometa na autocesti A1, između odmorišta Jasenice i Marune, (od 237+200 km-232+800 km) u smjeru Zagreba zatvoren je trak za spora vozila. Vozi se u koloni koja je u pokretu, uz povremene zastoje.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: ulazak: Karasovići, Rupa, Plovanija, Kaštel, Nova Sela, Gabela (1 sat), Ličko Petrovo Selo (1 sat), Kamensko (1 sat), Gornji Brgat (1 sat), Zaton Doli; izlazak: Bregana, Bajakovo (do 3 km), Ličko Petrovo Selo (1 sat) Klek; oba: Metković (ulaz 2 sata, izlaz 1 sat), Macelj (izlaz kolona 800m, 30 minuta čekanja), Stara Gradiška, Goričan.

Zbog usporenog prometa u Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj na naplati Trakošćan kolona je oko kilometar. Zbog stajanja u tunelu vozila se zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema otoku Cresu (Brestova, Valbiska), Rabu (Stinica) i Pagu (Prizna) te u trajektnim lukama Zadar i Split, a povremeno i u pristaništima s otoka prema kopnu.

Izvor: Index.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr