round image on layout top

Klub zadarskih studenata Zagreb prikupio je 60.000 kuna za nabavku histeroskopa

23. srpnja 2016. by urednik divider image

Klub zadarskih studenata Zagreb prikupio je 60.000, a Zadarska županija donirala je još deset tisuća kuna za nabavku histeroskopa, vrijednog medicinskog uređaja, koji će liječnicima Odjela ginekologije u Općoj bolnici Zadar pomoći u utvrđivanju patoloških stanja maternice i poboljšati razinu dijagnostičkih pretraga.

Simbolični ček ravnatelju zadarske bolnice, dr. Željku Čulini, uručili su jučer Josip Bilaver, predsjednik Organizacijskog odbora i Karlo Vulin, predsjednik Nadzornog odgora Kluba zadarskih studenata. Svečanoj dodjeli nazočili su i ministar zdravlja Dario Nakić, ravnatelj HZZO-a Fedor Dorčić, pomoćnik ministra Denis Kovačić te župan Stipe Zrilić, koji je ranije održao radni sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravlja i ravnateljima Opće bolnice Zadar, Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/m i Psihijatrijske bolnice Ugljan.

– Na radnom sastanku analizirali smo stanje u zadarskim medicinskim ustanovama i ovom prilikom moram pohvaliti zadarsku bolnicu kao jednu od najštedljivijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Svega dva mjeseca nakon što je novi ravnatelj preuzeo bolnicu, umjesto dosadašnjih 3,5 milijuna kuna mjesečnih gubitaka, došlo se do 300.000 kuna duga i to zbog isplate regresa. Kad se odgovorno i savjesno upravlja ustanovama, može ih se učiniti stabilnima, a to nam je i bio cilj, rekao je ministar Nakić te se osvrnuo i na projekt sanacije bolnica koji je provodila prethodna vlast. Ocijenio je kako cilj tog projekta nije bio upravljanje ustanovama, već preuzimanje rukovodstva što je vodilo u propast.

Službeni posjet zadarskoj bolnici, a za koji je kazao kako nije usmjeren u svrhu nadolazećih parlamentarnih izbora, ministar Nakić iskoristio je i za osvrt na gradnju, odnosno dovršetak radova zgrade Poliklinike započetih još u bivšoj državi.

– Od uprave bolnice dobio sam popis opreme u vrijednosti od 25 milijuna kuna za Polikliniku. Popis opreme je odobren i uskoro će se moći krenuti u realizaciju, a sačinjen je troškovnik za ovaj mali dio radova koji je još ostao, kazao je Nakić najavivši završetak radova u roku od šest mjeseci. Kao razlog zbog čega Poliklinika nije dovršena u prethodne tri godine Nakić je naveo nedostatak političke volje, a naveo je kako je isti slučaj bio i s nekoliko drugih zadarskih projekata među kojima je i Luka Gaženica.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina zahvalio je donatorima na ovom vrijednom uređaju koji će, kako je istaknuo, puno pomoći i liječnicima u njihovu radu, ali prije svaga pacijenticama jer će svi zahvati ubuduće moći biti gotovi u svega jednom danu.

Zadarski list/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr