round image on layout top

Klub zadarskih studenata Zagreb prikupio je 60.000 kuna za nabavku histeroskopa

23. srpnja 2016. by urednik divider image
Klub-zadarskih-studenata-donacija-3-777x437

Klub zadarskih studenata Zagreb prikupio je 60.000, a Zadarska županija donirala je još deset tisuća kuna za nabavku histeroskopa, vrijednog medicinskog uređaja, koji će liječnicima Odjela ginekologije u Općoj bolnici Zadar pomoći u utvrđivanju patoloških stanja maternice i poboljšati razinu dijagnostičkih pretraga.

Simbolični ček ravnatelju zadarske bolnice, dr. Željku Čulini, uručili su jučer Josip Bilaver, predsjednik Organizacijskog odbora i Karlo Vulin, predsjednik Nadzornog odgora Kluba zadarskih studenata. Svečanoj dodjeli nazočili su i ministar zdravlja Dario Nakić, ravnatelj HZZO-a Fedor Dorčić, pomoćnik ministra Denis Kovačić te župan Stipe Zrilić, koji je ranije održao radni sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravlja i ravnateljima Opće bolnice Zadar, Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/m i Psihijatrijske bolnice Ugljan.

– Na radnom sastanku analizirali smo stanje u zadarskim medicinskim ustanovama i ovom prilikom moram pohvaliti zadarsku bolnicu kao jednu od najštedljivijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Svega dva mjeseca nakon što je novi ravnatelj preuzeo bolnicu, umjesto dosadašnjih 3,5 milijuna kuna mjesečnih gubitaka, došlo se do 300.000 kuna duga i to zbog isplate regresa. Kad se odgovorno i savjesno upravlja ustanovama, može ih se učiniti stabilnima, a to nam je i bio cilj, rekao je ministar Nakić te se osvrnuo i na projekt sanacije bolnica koji je provodila prethodna vlast. Ocijenio je kako cilj tog projekta nije bio upravljanje ustanovama, već preuzimanje rukovodstva što je vodilo u propast.

Službeni posjet zadarskoj bolnici, a za koji je kazao kako nije usmjeren u svrhu nadolazećih parlamentarnih izbora, ministar Nakić iskoristio je i za osvrt na gradnju, odnosno dovršetak radova zgrade Poliklinike započetih još u bivšoj državi.

– Od uprave bolnice dobio sam popis opreme u vrijednosti od 25 milijuna kuna za Polikliniku. Popis opreme je odobren i uskoro će se moći krenuti u realizaciju, a sačinjen je troškovnik za ovaj mali dio radova koji je još ostao, kazao je Nakić najavivši završetak radova u roku od šest mjeseci. Kao razlog zbog čega Poliklinika nije dovršena u prethodne tri godine Nakić je naveo nedostatak političke volje, a naveo je kako je isti slučaj bio i s nekoliko drugih zadarskih projekata među kojima je i Luka Gaženica.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina zahvalio je donatorima na ovom vrijednom uređaju koji će, kako je istaknuo, puno pomoći i liječnicima u njihovu radu, ali prije svaga pacijenticama jer će svi zahvati ubuduće moći biti gotovi u svega jednom danu.

Zadarski list/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar