round image on layout top

Kvartet gitara i saksofona u sklopu Glazbenih večeri u sv. Donatu

27. srpnja 2016. by urednik divider image

Prvi kvartet bit će kvartet gitara – sastavljen od nekih od najboljih hrvatskih gitarista!
Upravo za tu su se prigodu okupili Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić – kako bi publiku na Večerima pomno odabranim programom najvećih majstora gitarističke literature španjolske i latinoameričke proveni­jencije, odveli na putovanje Iberskim poluotokom. No, ipak se nalazimo na hrvatskom Jadranu, u zemlji velike gitarističke tradicije, domovine nekih od najboljih gitarista na svijetu. Nakon recitala Petra Čulića, drugi gitaristički koncert na ovogodišnjim Večerima bit će podjednaka poslastica za ljubite­lje ovog instrumenta. U petak, 29. srpnja u crkvi sv. Donata s početkom u 21 sat zadarska će publika biti u prilici posvjedočiti virtuozima slavne „zagrebačke gitarističke škole“ – koncertu koji će zasigurno biti slušateljska privilegija!

Drugi, posve drugačiji ali ne manje atraktivni koncert bit će onaj kvarteta saksofona. Mladi, kreativni i nadahnuti saksofonisti amsterdamskog Konzervatorija prije dvije godine spojila je ljubav prema komornom muziciranju i svojem instrumentu. Tako je nastao Ardemus kvartet saksofona čiji članovi, iako s amsterdamskom adresom, dolaze iz raznih dijelova svijeta, a među njima je i hrvatski alt-saksofonist Lovro Merčep. U samo dvije godine zajedničkog rada, Kvartet Ardemus predstavio se na prestižnim europskim festivalima komorne glazbe, a njihovi atraktivni koncerti popraćeni mladalačkim entuzijazmom redovito oduševljavaju publiku. U Zadru prvi će se puta predstaviti u sklopu Glazbenih večeri u nedjelju, 31. kolovoza u crkvi sv. Donata s početkom u 21 sat.

29. 7., petak, Crkva sv. Donata, 21:00 h
…a dečki sviraju gitare!
Gitaristički kvartet: Zoran DUKIĆ, Petrit ÇEKU, Maroje BRČIĆ, Tvrtko SARIĆ
Program: L. Bocherini, M. Ravel, I. Albeniz, B. Šipuš, A. Piazzolla, M. De Falla, F. M. Torroba

31. 7., nedjelja, Crkva sv. Donata, 21:00 h
Lahor sa sjevera
ARDEMUS, kvartet saksofona
Lisa WYSS, sopran saksofon
Lovro MERČEP, alt saksofon
Jenita VEURINK, tenor saksofon
Yo-yo SU, bariton saksofon
Program: J. Rivier, G. Lago, B. Papandopulo, G. Ligeti

ŠTO NAS DALJE OČEKUJE?
Nakon ukupno jedanaest koncerata 56. Glazbene večeri u sv. Donatu došle su i do posljednjeg, dvanaestog koncerta. Festival će se završiti dobro znanom gošćom Festivala, koja svaki put oduševi publiku svojega rodnog grada novim programom. Radi se o Katarini Livljanić i ansamblu Dialogos (Pariz, Francuska) koji će ovoga puta ispričati priču o intrigantnom britanskom srednjovjekovnom svecu.Bez scenskih rekvizita, bez instrumenata, bez kostima. Samo četiri žene odjevene u crno…i njihovi glasovi.

3. 8., Crkva sv. Donata, 21 h
Jedan svetac, tri furije i tisuću čuda
KATARINA LIVLJANIĆ & ANSAMBL DIALOGOS(Francuska)
Swithun!

Više o programima na: www.donat-festival-comMARJANA BOTIĆ...

Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić poslala je priopćenje za...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem za medije oglasio se Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik...

read more

BURNA SJEDNICA Sabljar...

Predsjednica županijskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac, kao članica Odbora...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr